¨

Politi skrinlagde stribe af tyverier (Video)

Politiet skal være borgernes værn mod forbrydelser. Men en købmand i Næstved har følt sig temmelig alene i kampen mod den mand, der i ugevis har plaget ham med tyverier, hærværk og trusler,

Trods flere henvendelser har politiet nemlig ikke efterforsket sagerne - og dét selv om man nærmest kunne slå gerningsmanden op i telefonbogen, oplyser DR Sjælland.

- Man må kunne gøre noget, når man har med sådan nogle ulovlige forhold at gøre. Det kan ikke være rigtigt, at jeg skal gå i så lang tid i min butik og være bange for at være her, siger købmanden Lars Mikkelsen.

I juli fik butikken stjålet nogle plastikpaller til en værdi af et par tusind kroner. Heldigvis havde det nyindkøbte overvågningskamera optaget gode billeder af både gerningsmændene og nummerpladen på den varebil, de kørte i. Så Lars Mikkelsen regnede med, at det ville være en nem sag at opklare for politiet.

- Men da jeg henvendte mig, fik jeg at vide, at der var tale om genstande af så lille værdi, at det ikke kunne svare sig at efterforske sagen, fortæller han.

De efterfølgende søndage får butikken besøg af den ene af de to tyve. Igen er det paller, han er ude efter. Igen bliver han optaget på overvågningskameraet. Og igen bliver Lars Mikkelsen afvist, når han henvender sig til politiet i Næstved. I alt fem henvendelser fra ham løber ud i sandet.

Til sidst forsøger Lars Mikkelsen og medarbejderne at foretage en civil anholdelse af manden. De ligger på lur en søndag aften og prøver at overmande ham, da han som vanligt kommer kørende i sin varebil. Men han når at flygte.

Som hævn vender manden tilbage til SuperBest-butikken den følgende søndag nat. Her bryder han ind i en lagerbygning og smadrer inventaret med en jernstang. Altsammen optages på overvågningskameraet. Efter hærværket vender han sig op mod kameraet og truer med jernstangen og en pistollignende genstand.

Først efter denne sidste episode indleder politiet en efterforskning af sagen.

[video:video_mangler:090902_ingen_hjaelp.flv]

Lederen af lokalpolitiet i Næstved, Niels Denny Sørensen afviser at politiet har handlet ukorrekt. Politifolk gik allerede efter den første anmeldelse i gang med at efterforske sagen og tirsdag lykkedes det så at få kontaktet gerningsmanden telefonisk og sigtet ham, siger Niels Denny Sørensen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App