Politi: Pas på varme computere og mobiler til jul

Et omfattende indbrud i Elgiganten er efter politiets vurdering med julegaver for øje. Der er dog et temmelig alvorligt problem ved at købe varme julegaver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et omfattende tyveri af Apple-computere, mobiltelefoner og kameraer hos Elgiganten i Næstved natten til mandag kan komme til at ramme tyvene eller deres hælere hårdt.

Det oplyser Niels Denny Sørensen fra Lokalpolitiet i Næstved.

Læs også: Klatretyve bag kæmpetyveri i Elgiganten

En ubehagelig julegave-ide

Politiet vurderer nemlig, at tyvene målrettet er gået efter produkter til julegaver.

Men når den glade modtager får åbnet pakken juleaften, og får sat strøm til den nye computer eller telefon, så kan der vente en grim overraskelse.

Politiet kan nemlig spore en stor del af de stjålne genstande, når de tændes, oplyser Niels Denny Sørensen.

Pas på sjålne varer

Han opfordrer derfor købere af computere, kameraer og telefoner til at passe godt på i den kommende tid, hvis de tilbydes lidt for billige varer udenom de normale kanaler.

- Den, som køber det, skal vide, at de kan spores. Og de skal vide, at hvis man er hæler, så er straffen den samme, som hvis man stjæler. Og det gælder altså også, når det handler om julegaver, siger han til TV2 ØST.

Før indbruddet i Elgiganten kan man se 3-4 personer kigge ind gennem centerets hoveddør.

- Den ene var i sorte Adidas-bukser og den anden var i hvide bukser. Billederne her er ikke så gode, men vi er i gang med at gennemgå de øvrige overvågningsbånd fra butikken, siger Niels Denny Sørensen.