Politi overdrager vanrøgtede hunde til Dyrenes Beskyttelse

Politiet har onsdag med øjeblikkelig virkning overdraget 89 vanrøgtede hunde til Dyrenes Beskyttelse. Hundene blev mandag fundet på en ejendom ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

89 vanrøgtede hunde er med øjeblikkelig virkning blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST onsdag eftermiddag. 

Politiet havde ellers tidligere på sagen sagt, at kvinden ville få syv dage til at finde nye ejere til hundene - men det bliver aktså ikke aktuelt.

- De syv dages frist er det normale i denne slags sager.Vi tror dog ikke på, at hun kan varetage en overdragelse af så mange hunde til nye ejere - og vi udnytter derfor en mulighed i Dyreværnsloven til straks at overdrage hundene til Dyrenes Beskyttelse, siger Niels Denny Sørensen, leder af lokalpolitiet i Næstved

Hundene blev fundet mandag i en lade på en ejendom ved Næstved. Her levede 91 hunde under kummerlige forhold og flere af dem gik i afføring til bugen. Dyrene blev taget med til Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde. To af hundene var så dårlige, at de blev aflivet, mens cirka en tredjedel af dem blev sendt til et internat på Fyn. 

- Det stod klart, at kvinden ikke ville få lov til at få hundene tilbage - så man kan sige, at vi på denne måde blot sikrer hundenes tarv og adgang til nødvendig behandling, siger Niels Denny Sørensen.

Begejstrede over beslutning

Hos Dyrenes Beskyttelse er man begejstrede over politiets beslutning om at overdrage hundene til organisationen.

- Vi hoppede og dansede da vi fik det at vide. Vi var så glade. Det er en kæmpe sejr, at hundene ikke skal hjem igen. Så vi er utrolig glade for, at hundene nu er vores, så de kan få det bedre og kan komme videre, siger Christina Larsen, der et souschef ved Dyrenes Beskyttelse i Roskilde.

Steg hende til hovedet

Hundene er siden ankomsten til Dyrenes Beskyttelses internater blevet trimmet eller vasket, de har fået ormekur, og nogle af dem skal have tjekket tænderne. Kvinden, der ejer stedet, forsvandt, da politiet dukkede op på ejendommen i mandags og har siden været væk, men onsdag henvendte hun sig selv.

- Hun har forklaret, at det hele steg hende over hovedet, siger Niels Denny Sørensen. Han oplyser, at kvinden vil få besked om overdragelsen via sin advokat.

Kvinden vil blive sigtet i sagen, men politiet har endnu ikke lagt sig helt fast på, hvad hun præcist skal sigtes for.