Politi opgiver fængsling af mistænkt bagmand bag tyveribølge

Politiet må lade en 24-årig mand gå. Han var ellers mistænkt for at stå bag onsdagens indbrudsstime i Næstved og Fensmark. Tyvekosterne er også gjort gjort op, og tyvene var hovedsagligt på jagt efter smykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalpolitiet i Næstved må opgive at forsøge at varetægtsfængsle en 24-årig dansk mand, der tidligere på dagen blev anholdt, mistænkt for at stå bag onsdagens indbrudsbølge i Næstved-området:  

- Han udviste mistænkelig adfærd i Næstved, og vi har indledningsvist anholdt ham. Beviserne ser dog ikke ud til at kunne forsvare en fremstilling i grundlovsforhør, fortæller Steen von Würden, politikommissær i Næstved Lokalpoliti, til TV ØST.

Der blev set to mænd i forbindelse med indbruddene, og politiet vil ikke udelukke, at den anholdte er en af de involverede. Beviserne er dog ikke stærke nok til at udløse en varetægtsfængsling.

Tyvene gik efter smykker

Husejere i Næstved og Fensmark havde onsdag i tidsrummet mellem 17 og 20 besøg af uventede gæster, der stjal smykker og andre værdier som kontanter og ipads.

Tyvene var taget på tyverirundtur i Næstved og omegn, hvor de nåede forbi otte steder, inden de formentlig blev skræmt væk. Tre af stederne blev tyvene nemlig overrasket af beboerne, men de nåede at stikke af alle gange – dog uden tyvekoster fra disse steder.

De angrebne huse ligger på Klarinetvej, Fløjtevej, Egevej, Bogensevej, Lethsvej, Abildhøj og Svingelen i Næstved samt på Østerled i Fensmark.

I videoen herover fortæller politikommissær Steen Von Würden om indbrudsbølgen, og om den anholdte, de måtte lade gå.