Politi om bombealarm: Vi handlede efter bogen

To beboere mener ikke at de fik rettidig information om en bombealarm på Jernbanegade i Næstved i weekenden. Politiet afviser kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet handlede efter bogen, da en bombealarm blev udløst på Jernbanegade i Næstved i søndags. Sådan lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

- Vi fulgte den normale procedure, som vi altid gør, og forsøgte derfor at rette personlig henvendelse til folk enten telefonisk eller ved at banke på, siger politiinspektør Peter Haslund til TV ØST. 

Det var en sportstaske, som indeholdt en bombelignende genstand, der var årsag til, at ammunitionsryddere fra EOD blev tilkaldt til stedet. Forinden havde politiet, lidt før klokken 10, modtaget en anmeldelse fra en borger, der havde set, at tasken lå og flød på en affaldscontainer.

Fik besked klokken 13

Selv om det senere hen viste sig, at genstanden var ufarlig, var flere beboere, der bor inden for det område, man valgte at lukke af, efterfølgende forbavsede over, at politiet ikke valgte at oplyse dem om situationen undervejs.

- Det er egentligt lidt bekymrende, at de ikke kom og bankede på og fortalte os, hvordan vi skulle forholde os. Vi bor trods alt næsten lige ud for det sted, hvor tingen blev fundet - og vores indgangsdør er lige ud for, siger Søren Thamdrup, som først fik besked klokken 13 via en telefonopringning.

Opdagede det tilfældigt

Bente Schouw havde stort set samme oplevelse som Søren Thamdrup - hun fik dog aldrig noget at vide fra politiet og blev derfor selv nødt til at undersøge, hvad der foregik på gaden.

- Jeg opdagede tilfældigt ved middagstid på Facebook, at der nedenfor min hoveddør udspillede sig et bombedrama. Jeg undrede mig over, at politiet via flere medier oplyste, at beboerne i området var blevet advaret og havde fået at vide, at de skulle holde vinduerne lukket. Jeg fik kun information via medierne. Politiet kunne bare have ringet på, siger hun. 

Gjorde deres bedste

På trods af borgernes udsagn er Peter Haslund af den opfattelse, at politiet gjorde deres bedste. Han påpeger dog, at det i nogle situationer kan være svært at få fat på alle fra starten.

- Det var et stort område, der blev spærret af, og det betød, at der var mange at kontakte. Derudover var der, som altid, en række andre faktorer, der spillede ind. For eksempel tog det tid at få EOD frem og få deres udstyr kørt i stilling, siger han og tilføjer:

- Der er desuden altid en risiko for, at borgerne ikke bemærker, at vi banker på eller ringer, og jeg kan selvfølgelig ikke udelukke, at det var det, der skete forleden, men vi havde folk på poster, der holdt øje med, om beboerne kom hjem eller var på adressen for på den måde at få mulighed for at råbe dem op, siger han.


Nyhedsoverblik