Politi efterlyser ejermand til fund af euro-mønter

Politiet i Næstved har fået en kasse med nyslåede euro-mønter indleveret. Nu efterlyser de ejermanden på deres Facebookside.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et udsædvanligt stykke hittegods, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik indleveret på hovedstationen i Næstved forleden. 

Det var nemlig en kasse med nyslåede euro-mønter, der har en værdi af over 1.000 kroner.

Kassen er nu i politiets varetægt, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har efterlyst mønternes ejermand på deres Facebookside. Politiet mener, at det kan være en numismatiker eller såkaldt møntsamler, som savner dem.

Konsulent Henrik Vilhof hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kiggede noget, da pengene blev indleveret på stationen.

- Jeg var meget overrasket, da vi fik mønterne indleveret. Jeg har aldrig oplevet det før. Jeg kan ikke forstå, hvorfor en kasse med mønter dukker op, uden at ejermanden har efterlyst dem, siger Henrik Vilhof.

Fik undersøgt mønters ægthed

For fjorten dage siden kom personalet fra en mellemstor butik ind på stationen i Næstved med en papkasse. Personalet havde i deres butik ude ved Næstved Storcenter fundet en fyldt kasse med euro-mønter.

Politiet fik siden undersøgt mønterne i deres tekniske afdeling. De troede, at mønterne var falske, men de viste sig at være ægte nok.

Henrik Vilhof vil ikke ud med, hvor mange penge der er tale om. Men han understreger, at mønterne er noget mere værd end 1.000 kroner. 

Nu undrer han sig bare over, at nogen kan glemme så værdifuldt hittegods.  

- Mit gæt er, at udlændinge har tabt dem eller stillet dem fra sig i skyndingen, siger Henrik Vilhof. 

Veksles hvis ejermanden ikke melder sig

Når hittegodskontoret får indleveret glemte sager, så gemmer de dem i tre måneder. Når fristen er udløbet, sætter de tingene til salg.

I dette tilfælde vil politiet tage en tur forbi banken med de nyslåede mønter, hvis ejermanden ikke kommer og henter pengene.

- Vi går ned og veksler pengene, hvorpå pengene ender i statskassen, forklarer Henrik Vilhof. 

Hvis man er ejermanden til mønterne, kan man kontakte hittegodskontoret i Næstved på 55311448.