¨

Politi: Det skal stoppe nu

00:42

Politiet vil have episoderne med skræmmende klovne til at stoppe, inden det briber om sig.

Det seneste døgn har klovne fire steder skræmt borgere og virket truende. Det skal stoppe nu, siger vagtchef Henrik Karlsen fra politiet.

Fra søndag til mandag har der hele fire gange været klovne, som har skræmt livet af borger i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Det skete i Præstø, i Mern og to gange i Næstved.

- Det kan ske ved, at klovnene råber af dem og løber efter dem. Vi har tilfælde, hvor man har haft økser og knive i hånden og rendt efter folk. Vi har tilfælde, hvor man er gået rundt med et baseballbat i hånden, og det virker jo truende og skræmmende på borgerne. Det synes vi skal stoppe nu, inden det begynder at gribe for meget om sig. Nu er det ikke sjovt mere, siger vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen.

- Vi reagerer på de anmeldelser, vi får. Vi rykker ud så hurtigt, som vi kan. Vi har så ikke været heldige at træffe nogen af de her klovne, så vi har ikke nogen sigtede i sagerne, siger Henrik Karlsen.

Politiet opfordrer forældre og venner til at tale dem, der klæder sig ud som klovne, til fornuft. Klovnene vil få en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen i den milde ende. Hvis de går rundt med våben og virker truende, kan de blive dømt for at overtræde straffeloven.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App