¨

Polak idømt fængsel og udvisning

Foto: TV ØST

En 35-årig mand fra Polen er blevet dømt for tyveri og brugstyveri. Manden skal 8 måneder i fængsel og er blevet udvist af Danmark i 6 år.

8 måneders ubetinget fængsel og udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år efter udståelsen af fængselsstraffen. Sådan lød dommen over over en 35-årig mand fra Polen torsdag.

Manden var tydeligvis overrasket over at skulle 8 måneder i fængsel og ankede på stedet til landsretten til formildelse. Anklagemyndigheden finder straffen passende streng. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.
 
Tyveri og biljagt
Manden blev varetægtsfængslet den 24. juli 2012, efter at en årvågen borger på Mågevej i Fuglebjerg havde iagttaget to mistænkelige personer, der parkerede på vejen. Få minutter senere kom de tilbage med noget i hænderne, der senere viste sig at være tyvekoster. Herefter kørte de fra stedet.

Borgeren alarmerede politiet, der satte efter de formodede gerningsmænd, som satte hastigheden kraftigt op i et forsøg på at køre fra politiet. Det hele sluttede dog brat, da føreren tilsyneladende havde svært ved at styre den netop i Fuglebjerg stjålne Toyota Verso.

Endte i have
Flugten endte i en have på Lærkevej i Fuglebjerg. Det lykkedes føreren at flygte ud af den totalskadede bil, inden politiet nåede frem, men den 35-årige blev anholdt kl. 02.45.

I den brugsstjålne Toyota fandt politiet en masse dyrt værktøj, som stammede fra indbrud i to andre varebiler i Fuglebjerg kort forinden, bl.a. på Mågevej.

De to gerningsmænd var taget fra Polen ca. 6 timer før anholdelsen. Efter politiets opfattelse alene for at stjæle, hvilket den 35-årige dog nægtede i retten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App