Pokalsejr i historiebøgerne

Efter et vaskeægte pokal-drama skabte Næstved Boldklub i aftes sensationen mod FC Nordsjælland. En oplevelse for livet for fans, spillere og trænere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cheftræner Mogens Krogh kan igen og igen nyde tirsdagens sensation fra Næstved Stadion på sin computerskærm,

- Det var jo surrealistisk. Det er helt vildt, at sådan noget kan lade sig gøre, siger Mogens Krogh dagen derpå.

Næstved Boldklub fra bunden af 1. Division sendte med en 1-0 sejr Superliga-mandskabet fra FC Nordsjælland ud af pokalturneringen endda med to mand i undertal.

En overraskelse der nærmest har fået medierne til at gå i selvsving

- Det er jo på alle sider, og man kan ikke gå mange meter i dag, uden at nogen ønsker tillykke, så det er da fedt, fortæller Næstved-spiller Mikkel Rygaard.

- Det var ubeskriveligt stort. Det var rigtig sjovt at se den gå ind, siger Stefan Nygaard, der scorede kampens enlige mål godt 10 minutter før tid.

De 1113 tilskuere, der var på stadion i aftes, har stadig svært ved at fatte det. Sejren vækker minder fra 20-40 år siden, da Næstved Boldklub var en del af den absolutte top i dansk fodbold.

- Det var en fantastisk oplevelse, der trak spor tilbage til 70'erne og 80'erne. Det er nogle andre rammer i dag, og der er måske knap så mange tilskuere som dengang, men oplevelsen er den samme nu, og de mennesker, der ikke var der dengang, de har i hvert fald fået en fantastisk oplevelse, siger Lars Juul Jensen fra Næstved, der har fulgt klubben i årtier.