Plejehjemsbeboere får touchskærme på værelserne

De ældre og ansatte på plejecenteret Symfonien fik i dag sat supermoderne kommunikationsværktøj op i deres hjem. Det skal gøre de ældres liv bedre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bedre styr på kalenderen, og bedre muligheder for eksempelvis at følge med i børnebørnenes liv.

Det er blandt de nye muligheder for de ældre og ansatte på polejecenteret Symfonien i Næstved får i dag, når de nu får moderne touchskærme på deres værelser og lejligheder.

På den nye touchskærm vil der blandt andet være en fælles, digital kalender, hvor alle borgernes aftaler, såsom frisør- eller tandlægebesøg, besøg af familie eller en tur i skoven er synlige og kan koordineres.

Skærmen blev blandt andet sat op hos Per Andersen, der har boet på Symfonien siden 1999.

Han glæder sig til at komme med på den digitale bølge.

- Vores leder har lovet at hjælpe mig i gang med systemet, så det glæder jeg mig til, siger han til TV ØST.

Han vil ud over at kunne kommunikere med familien via computeren også kunne få adgang til en række radiokanaler fra skærmen. Derudover kan der deles billeder begge veje, så han kan få et indblik i eksempelvis børnebørnenes hverdag, og de kan se, hvad bedstefar eller bedstemor lavede i går.

Håbet er, at skærmene kan være med til at styrke kontakten mellem centeret og de pårørende – og at bedre koordination og styr på kalenderen kan være med til at give beboerne på centeret bedre tryghed. 

Også beboerne på Munkebocentret vil i nærmeste fremtid få opsat de nye skærme.