Plan om ny ridesti i Næstved saboteret

Lørdag bliver en ny ridesti indviet i Næstved. Projektet har været hele 2 år undervejs, men nu er et stykke af ruten i sidste øjeblik gået i vasken

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Naturrytterforeningen har de sidste to år arbejdet på at få en ti kilometer lang ridesti til Næstved. Stien har navnet ”husarstien”, fordi husarer kan bruge militærets øvelsesområde, som stien fører ud til. Ridestien er så godt som færdig og skal indvies lørdag formiddag, men nu er et stykke af ruten ikke godkendt alligevel.

Det drejer sig om det skovstykke, ruten løber igennem, som Gavnø Gods ejer. Torsdag meddelte baron Otto Reedtz-Thott nemlig, at han ikke har givet tilladelse til, at ryttere må bruge godsets sti. Dét kommer meget bag på Naturrytterforeningen:

- I 2014 fik vi tilladelse fra Godskontoret om, at vi godt måtte ride på stien, så længe vi holdt os på vejen. Så det er en total afmagtsfølelse, at vi nu ikke må ride der alligevel, siger Lisbeth Marquardt, Næstformand i Naturrytterforeningen.

Ifølge Naturrytterforeningen må de kun benytte stien, hvis de køber 200 ridekort, og det vil koste dem 260.000 kroner årligt.

Næstved Kommune ærgrer sig også over, at den oprindelige rute ikke kan lade sig gøre alligevel:

- Ruten er blandt andet vigtig, fordi vi har et forsømt område der hedder ’naturturisme’, og vi ved godt her i vores område, at der er rigtig mange rekreative muligheder, hvis de bare bliver åbnet op for folk, siger Helle Jessen, Næstformand i Udvalget for Teknik- og Miljø i Næstved Kommune. '

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra baron Otto Reedtz-Thott, men advokat og hustru Helle Reedtz-Thott siger følgende til TV ØST:

- Sagen kender jeg kun fra pressen. Jeg har på intet tidspunkt været præsenteret for en ansøgning og derfor heller ikke haft mulighed for at tage stilling til sagen, men imødeser en dialog herom med sagens parter.

Ruten er nu blevet 1 kilometer kortere end den oprindeligt var tiltænkt, men den forkortede udgave bliver stadig indviet i morgen.