¨

Plads opkaldes efter dræbt soldat: ”Jeg mindes ikke, at det er sket før”

Hvis alt går som det skal, bliver det pladsen foran Fuglebjerghallen, der skal opkaldes efter Andreas Søgaard Brohus. To andre pladser har også været i spil

Sådan siger Hærens Konstabel- og Korporalforening om lokal hæder af en falden soldat

Hos HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening, bliver initiativet med en plads, der opkaldes efter en falden soldat, hilst velkommen. 

- Jeg kan ikke mindes, at jeg har hørt om en plads, der får navn efter en falden soldat i nyere tid, og jeg synes, at det vil være en både smuk og flot gestus, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.

Læs også Politikere vil opkalde plads efter falden soldat

”Det kan skabe mere forståelse fra samfundet”

Flemming Vinther mener, at en plads, der bærer en falden soldats navn, vil kunne gøre gavn på flere niveauer. 

- Dels vil det skabe opmærksomhed om, at der er mennesker, der tager ud og kæmper i Danmarks tjeneste. Og på den måde vil det kunne åbne op for, at man taler om det lokalt. Det er en god ting, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.

”Det får stor betydning for vores udsendte soldater”

Det kommer også til at betydning uden for Danmarks grænser, vurderer HKKFs formand. 

- Det er helt sikkert et signal, som vil betyde noget for de soldater, der er sendt ud og som kommer hjem igen. Det viser, at der er respekt om det arbejde, de udfører. Jeg er ikke i tvivl om, at det har betydning, siger Flemming Vinther

Han fortæller, at flere hjemsendte soldater mødes ved det store mindesmærke for faldne soldater på Kastellet i København for at mindes de kammerater, de har mistet. 

- Man kan jo ikke udelukke, at en plads, som den der er under overvejelse i Fuglebjerg, også vil kunne bruges til, at soldater kan mødes og mindes, siger Flemming Vinther, formand for HKKF.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App