Pendlere raser: Endnu en morgen uden togbus

Onsdag er tredje morgen i træk, hvor pendlere har måttet vente forgæves på en togbus på Næstved Station.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De lader os i stikken.

Sådan lyder det fra en vred Lene Sankel, der tidligt onsdag morgen skulle med togbus fra Næstved til Ringsted.

quote Folk er fuldstændig frustrerede. Jeg kan møde, når jeg vil, men folk, der skal møde klokken 7, når det jo ikke

Lene Sankel, pendler, Næstved

- Vi stod omkring 50 personer og ventede klokken 4.48, men der kom ingen bus. Da klokken var 05.05 var vi fire, der tog en taxa for at nå vores tog i Ringsted klokken 6.30, siger Lene Sankel, der fortæller, at stemningen på stationen mildest talt ikke var positiv.

- Folk er fuldstændig frustrerede. Jeg kan møde, når jeg vil, men folk, der skal møde klokken 7, når det jo ikke, siger Lene Sankel, der også kritiserer, at der intet personale var til at hjælpe.

Lene Sankel stod onsdag morgen på Næstved Station klokken 04.48 og ventede forgæves på en togbus, der aldrig kom.
Lene Sankel stod onsdag morgen på Næstved Station klokken 04.48 og ventede forgæves på en togbus, der aldrig kom. Foto: Privatfoto

- Der var ingen at få fat på overhovedet, og næste bus gik efter planen først klokken 05.40. Det kan de ikke være bekendt.

Tredje dag med problemer

Der er indsat togbusser på strækningen Nykøbing Falster-Ringsted frem til på tirsdag på grund af sporarbejde, men togbusserne har langt fra kørt, som de skulle. Mandag ventede flere hundrede pendlere på Næstved Station forgæves på at få plads i en togbus, og DSB erkendte efterfølgende, at der var indsat for få. 

De lovede bod og bedring, og selv om der tirsdag morgen var indsat tilstrækkeligt mange togbusser, var den gal igen.

Jonas Jess Brønsvig skulle med afgangen klokken 6.40, men bussen var fyldt, og den ekstrabus, der ellers holdt og var klar, kørte ikke frem, som den skulle, så han og flere andre passagerer måtte vente yderligere 20 minutter, før de kom afsted. For Jonas Jess Brønsvig betød det, at han ikke nåede et kundemøde.

- Det er stressende og irriterende, og jeg har været nødt til at udskyde mit møde med kunden til i morgen (onsdag, red.). Det ser lidt dumt ud, lød det fra Jonas Jess Brønsvig. 

Over en time senere fremme

I dag onsdag fortæller Jonas Jess Brønsvig, at han er kommet planmæssigt afsted, men sådan ser det langt fra ud for Lene Sankel.

Hun ville gerne have været inde på sit arbejde på Amager klokken 6.30, men da TV2 ØST taler med hende klokken 6.45, ved hun endnu ikke, hvad tid hun kommer til at møde.

- Lige nu står jeg på Høje Taastrup Station og venter på et nyt tog. Med lidt held er jeg måske på arbejde klokken 7.30, men det tror jeg faktisk ikke, jeg når det til, siger hun.

Også tirsdag eftermiddag var der problemer med togbusserne. Ifølge Næstved Penderklub var der problemer med afgangen klokken 15.45 fra Ringsted, hvor der ikke var plads til alle passagerer. 

Pendlerne mellem Nykøbing Falster og Ringsted har i det hele taget været hårdt prøvet det seneste halvandet år. Siden 29. marts sidste år og frem til på tirsdag har der været indsat togbusser på dele af strækningen i 350 ud af 528 dage, og når der så oveni er problemer, er der efterhånden ikke megen tålmodighed at trække på, lød det fra Næstved Pendlerklubs formand Robert Hansen i går tirsdag.

- Hvis det her kom efter en periode, hvor alt havde kørt snorlige, så kan det godt være, vi ikke var faret så hurtigt frem. Men nu kommer det efter en periode med panik, og så skal der ikke så meget til, før koppen flyder over.

Bus brød sammen

Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, har både mandag og tirsdag beklaget, at passagerer har måttet vente på pladser i togbusserne.

Han har været i dialog med busselskabet for at høre, hvad der gik galt onsdag morgen.

- Fra entreprenøren lyder det, at den bus, de havde sat i drift til at køre den tidlige afgang klokken 03.31 fra Nykøbing mod Ringsted, desværre brød sammen. Vi havde en mand på Næstved Station fra klokken seks, og meldingen er, at det ellers har kørt, som det skulle her til morgen, men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at der har stået pendlere, som ikke kunne komme afsted, siger han.

Det er tredje dag i træk med problemer. Tirsdag var en menneskelig fejl fra busselskabets side skyld i, at passagerer ikke kom afsted til tiden. Senere på morgenen blev en buschauffør anmeldt til politiet af passagerer, der følte sig utrygge ved at køre med ham, fordi han ifølge dem var så træt, at han kørte forkert og havde svært ved at holde sig vågen, og onsdag morgen er en bus så brudt sammen.

Er I tilfredse med at være kunde hos det pågældende busselskab oven på de seneste dages hændelser?

- Der har været en situation, der skyldtes en menneskelig fejl, og så er der politianmeldelsen, hvor chaufføren efterfølgende blev taget af med det samme for at afvente politiet. Den sidste sag kan jeg ikke kommentere på, men vi har selvfølgelig taget notits af den. Vi er afhængige af, at tingene fungerer med busselskabet, og det er altså smuttet et par gange. Det er vi i dialog med busselskabet omkring, og vi er enige i, at tingene skal køre stabilt, siger Tony Bispeskov.

Han tilføjer, at afgangen i morges klokken 04.48 er en afgang med få passagerer, og at der derfor ikke var planlagt med en erstatningsbus.

VIDEO: Der er indsat togbusser på strækningen Nykøbing Falster-Ringsted frem til på tirsdag på grund af sporarbejde, men togbusserne har langt fra kørt, som de skulle. Mandag ventede flere hundrede pendlere på Næstved Station forgæves på at få plads i en togbus, og DSB erkendte efterfølgende, at der var indsat for få.