Påsat brand i fælleshus

Flere beboere måtte evakueres, da der udbrød brand i et fælleshus i Næstved. Branden er påsat, mener politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alarmen lød kl. 22.59, da der udbrød brand i et fælleshus på Piet Heins Vej i Næstved sent fredag aften. Ilden var ved at brede sig til bygningerne omkring Fælleshuset. Derfor blev flere beboere midlertidigt evakueret.

- Jeg sad og så fjernsyn, da der pludselig var nogen der råbte: Kom ud, der er brand, fortæller Edith Lefrentz, der bor lige overfor det nu næsten nedbrændte festlokale.

Flammerne stod ud af taget på festlokalet, og var så tæt på at sprede sig til de omkringliggende ældreboliger, at flere beboere måtte evakueres.

Vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi Anders Mikkelsen siger til P4 Sjælland, at beboere har hørt unge mennesker i området inden branden, men at der i øvrigt ikke er spor efter gerningsmændene.

Branden var tæt på at ende i en tragedie. En 68-årige overnattede nemlig i et gæsteværelse, som hørte til festlokalet, og han blev kun reddet, fordi en vaks nabo fik ham vækket.

Alle på Piet Heins vej er lettede over, at ingen kom noget til. Men chokket har endnu ikke lagt sig.

- Tænk, hvis branden var brudt ud senere, hvor alle sov, så var manden, der sov i gæstelokalet, måske ikke blevet vækket, siger John Larsen, der også bor i ældreboligerne omkring festlokalet.