Overvægtige børn taber sig med hjælp fra familien

Næstved Kommune og Sygehus oplever stor succes med nyt projekt, der får hele familien til at sætte fokus på det overvægtige barn, der gerne vil tabe sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune har intensiveret indsatsen for de overvægtige børn og et nyt samarbejde har vist sig, at være en stor succes.

Børneambulatoriet på Næstved Sygehus og Næstved Kommune har nemlig siden februar i år arbejdet på et projekt, der inddrager hele børnefamilien, når et barn med for mange kilo på sidebenene, gerne vil tabe sig. Projektet vil nemlig ændre hele familiens vaner og livsstil og ikke kun barnets.

-  Vi ved, at mange overvægtige børn tager på igen, når de har tabt sig. Derfor er det vigtigt, at hele familien bliver inddraget og er engagerede, når et barn har brug for at tabe sig. Sammen med Næstved Kommune fokuserer vi på at skabe en rød tråd, udviske overgangene mellem sygehus og kommune og tilbyde hjælpen så tæt på familiens hjem som muligt, siger Hanne Schjøning, der er ledende oversygeplejerske på Børneafdelingen på Næstved Sygehus i en pressemeddelelse.

Målgruppen er børn og unge mellem 5 og 18 år i Næstved Kommune, der er blevet henvist af deres læge eller sundhedsplejerske.

En af deltagerne er 11-årige Kristian Kaarup, der kom med i projektet i juni. Han har siden tabt 4 kilo.

- Sommetider handler de dårlige madvaner om, at forældrene mangler inspiration til, hvordan de kan lave god og sund mad. Flere grøntsager i kødsovsen gør også en stor forskel og så viser vi dem, hvordan de sammen med børnene kan gøre det sjovt og hyggeligt at lave mad. De får samtidig mulighed for at møde og dele erfaringer med andre familier, der også kæmper med overvægt, fortæller  projektleder i Næstved Kommune, Mie Majgaard.

I den kommunale del af projektet kommer forældrene på kursus om blandt andet at lave sund og nærende mad.

Sundhedsministeriet har givet 4,1 millioner kroner til samarbejdet mellem Næstved Kommune og Børneambulatoriet på Næstved Sygehus.