¨

Overrumplet af hjemmerøver

Foto: TV ØST

76-årige Leif Rasmussen blev i aftes udsat for et hjemmerøveri. En oplevelse, han selv mener kunne have kostet ham livet.

- Jeg har lidt dårligt hjerte og sådan, så han kunne sgu godt have slået mig ihjel ved den smule der, siger Leif Rasmussen fra Glumsø.

Leif Rasmussen blev i går overrumplet af en hjemmerøver, da han netop havde luftet sin hund i haven.

Samme dag havde han været en tur til Næstved for at hæve penge. Han havde nemlig tænkt sig at købe et fjernsyn og en Computer. Leif Rasmussen mistænker røveren for at have set dette, og for efterfølgende at være fulgt efter ham hjem. De i alt 15.000 kroner, som røveren fik med sig opbevarede han i sin pung.

- Han var ikke en pind interesseret i andet end min pung, og det er derfor jeg tror, han måske har spioneret lidt.

Når der sker hjemmerøverier, som det Leif Nielsen oplevede, spreder det frygt i hele nærområdet.

3000 borgere Gørlev, Herfølge og Ganløse har deltaget I en undersøgelse foretaget af forskere fra Kbhs Universitet. Den viser, at i samfund hvor der tidligere har været hjemmerøverier har folk mere tendens til at være bange.

Ifølge undersøgelsen er hver tredje bange for at blive udsat for et hjemmerøveri, hvis de har kendskab til et hjemmerøveri i nærheden. Ved de det ikke, er det kun hver fjerde.

- Man tænker hvorfor skulle det ikke ske for mig, når det sker for alle andre? Så man skal passe på, siger Solveig Olsen fra Gørlev. Og hun bliver bakket op af Marinus Nielsen

- Vi blir jo nervøse alle sammen. Og der bor mange ældre, der hvor jeg bor, siger han.

Det på trods af, at antallet af hjemmerøverier faktisk er faldet det seneste år. I 2009 var der 359 hjemmerøverier i Danmark. Det tal var sidste år faldet til 294.

01:51 Luk video

Når et hjemmerøveri rammer en by, går det naturligvis værst ud over ofrene. Men også naboer og andre i byen, lever bagefter i frygt for en gentagelse.

01:24 Luk video

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App