Opfordrer til boykot af Næstved Zoo

Dyrenes Beskyttelse vil have folk til at blive væk fra Næstved Zoo. Organisationen kritiserer forholdene i den zoologiske have.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 [video:video_mangler:090714_zoo.flv]

Dyrenes Beskyttelse opfordrer nu for første gang direkte til boykot af en zoologisk have. Det er forholdene i Zoologisk Have i Næstved, der ifølge organisationen er så dårlige, at folk helt bør holde sig væk.

Den usædvanlige opfordring kommer samtidig med, at indehaveren i dag blev sigtet for at have røvet sjældne dyr i Tjekkiet.

Dyrenes Beskyttelse får opbakning til kritikken af foreningen af zoologiske haver i Danmark.

- Jeg synes, at Dyrenes Beskyttelse gør et godt stykke arbejde og i det her tilfælde har fokus på noget rigtigt, siger Henrik Lehmann Andersen, der er bestyrelsesmedlem i DAZA.

Hvis forholdene for dyrene i Næstved Zoo ikke ændrer sig, vil Dyrenes Beskyttelse melde Næstved Zoo til politiet. Organisationen har nemlig inspiceret forholdene for dyrene, og dommen er klar:

- Vi opfordrer til, at man boykotter Næstved Zoo, siger Jens Svenningsen, der er dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse.

Jens Svenningsen peger blandt andet på, at der er en bålplads, hvor det er tydeligt, at der er blevet afbrændt dyr.

- Og det er forbudt, siger han.

Samtidig peger han på, at der tæt på hestefolden er fundet store mængder af affald, og at i hvert fald et æsel har hove, der er alt for lange.

- Den har ligefrem problemer med at gå, forklarer Jens Svenningsen.

Ejeren af Næstved Zoo afviser dog på det kraftigste alle beskyldninger.

- Det, at der måske ved en fejl er kommet et dødt gedekid op på bålet i forbindelse med, at vi har brændt noget af, det kan jeg selvfølgelig beklage, siger Peter Bo Rasmussen.

Han afviser også, at der er problemer med affald.

- Vi får fjernet affald hver eneste uge, og hvis der har stået noget affald, så jamen det kan ske alle steder, siger Peter Bo Rasmussen.

Sidst men ikke mindst fastholder han, at heste og æsler får beskåret hovene, som de skal.

- Alle steder, hvor man har heste og æsler, er der behov for at beskære hove, og det er altså ved at være tid hos os nu.