Økonomien i Arena Næstved er sikret - og nu skal arenaen bruges

Arena Næstveds økonomi får en hjælpende, politisk hånd, men der kræves også bedre udnyttelse af arenaen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arena Næstved kan omlægge sine lån, så det bliver lettere at holde budgettet de kommende år. Det blev politikerne i byrådet i Næstved enige om tirsdag aften. Men arenaen skal også bruges mere - og bedre - lyder det fra politikerne. 

Superarenaen har siden sin godkendelse været forfulgt af svigtende indtægter og øgede udgifter og har som konsekvens deraf flere gange fået en økonomisk håndsrækning fra Næstved Kommune. 

Undervjes i forløbet er både bestyrelse og direktør skiftet ud. 

Afdragsfrihed forlænget

Tirsdag aften valgte byrådet i Næstved endnu en gang at hjælpe Arena Næstved på vej ved at forlænge afdragsfriheden på arenaens lån på 26 millioner kroner frem til 2025. Samtidig skal et banklån på 46 millioner kroner konverteres til et realkreditlån med afdragsfrihed frem til 2021. 

Flere af byrådspolitikerne pointerede under aftenens møde, at arenaen skal bruges mere og bedre. 

- Det er ikke en almindelig badmintonhal, sagde Klaus Eusebius (RV), som stemte for den nye økonomiske plan for arenaen. 

quote Jeg tror, at vi om 5-10 år vil skulle lede længe for at finde bare én borger i Næstved, der ikke siger: Hvor var det dog godt, vi fik den arena

Helge Adam Møller (K), Næstved

- Vi skal se resultater, og dem skal vi se hurtigt, sagde Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V), som gerne vil se arenaen åbne sig i forhold til det lokale kulturliv. 

Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte imod

- Jeg synes, det er for skrøbeligt, sagde Ghita Nelander (DF), som derfor stemte imod planen. Hun ønsker sig flere arrangementer i hallen, og mener også, at der kan skæres i lønninger eller antallet af ansatte. 

Arena Næstved fungerer blandt andet som hjemmebane for basketklubben Team FOG Næstved og håndboldholdet Nykøbing Falster Håndbold, og sidste år spillede storsatsningen, musicalen EVITA, for fulde huse. 

Linda Frederiksen (A) understregede, at arenaens bestyrelse skal sørge for at få aftaler med lokale idrætsklubber og hold på plads, så der er en garanti for, at arenaen bliver brugt, og så tilsluttede hun sig forslaget. Det samme gjorde den konservative Helge Adam Møller.

- Jeg er stadig superoptimist. Jeg tror, at vi om 5-10 år vil skulle lede længe for at finde bare én borger i Næstved, der ikke siger: Hvor var det dog godt, vi fik den arena, sagde Helge Adam Møller (K).