¨

Øjenvidne til skudepisode: Han havde truet folk længe

Kenneth Flindt fortæller, at den psykisk uligevægtige mand har boet i området længe. Det var først, da han begyndte at true folk, at Kenneth Flindt meldte ham til politiet.

Et øjenvidne til skudepisoden i Næstved fredag eftermiddag meldte den 49-årige mand til politiet, fordi han var begyndt at true folk i området.

Fredag eftermiddag kom Kenneth Flindt hjem til tumult foran sit hjem i Næstved.

- Politiet er her, og jeg ser så ret hurtigt, at der er en mand, der ligger på jorden derovre.  Jeg får at vide af min nabo, at der er en mand, som har truet med en kniv, og de var blevet bedt om at løbe indendørs ret hurtigt af frygt for, at han ville overfalde dem, siger han til TV ØST.

Klokken var omkring 17 fredag eftermiddag, da en 49-årig psykisk uligevægtig mand blev pacificeret med et skud i benet af politiet.

Hvad er der gået forud for skudepisoden er uvist, men ifølge flere beboere havde den 49-årige truet forbipasserende på Mælkevejen med kniv.

Blandt andet skulle han have truet et par med en barnevogn og sagt: "Jeg slår også børn ihjel."

Boede i krat

- Det kom som et chok for mange, at han faktisk har boet i buskadset i over et halvt år tæt på, hvor vi bor, siger Kenneth Flindt til TV ØST.

Ifølge naboer i området havde den 49-årige mand boet i et telt i et lille krat tæt ved Mælkevejen adskillige måneder uden at genere nogen. Menden stille adfærd forandrede sig for noget tid siden, og da manden begyndte at opsøge folk i området,  så tog Kenneth Flindt affære.

- Umiddelbart har jeg ikke tænkt, at det var nogen katastrofe, at han boede deroppe. Men da jeg først blev opmærksom på, at børnene begyndte at blive bange og der var nogen, der var blevet truet af ham og der var blevet kastet ting efter folk, så gjorde det mig utryg, og det var også derfor, jeg kontaktede politiet, siger han til TV ØST.

49-årig indlagt

Den 49-årige mand er nu indlagt på Slagelse Sygehus. Imens skal skudepisoden nu undersøges af Den Dafhængige Politiklagemyndighed, som skal undersøge, hvad der ligger til grund for, at politiet følte sig nødsaget til at affyre skud.

Imens undrer Kenneth Flindt sig over, at det behøvede at gå så vidt, før der blev taget hånd om sagen om den 49-årige mand.

- Det er jo rigtig ærgerligt, at det er kommet dertil, hvor han skal skydes i benet og ligefrem skal true folk på vores vej med kniv, siger han. 

Politikommissær for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver oplyser til TV ØST, at politiet ikke ønsker at kommentere på sagen, før den er blevet behandlet hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App