Nyt radiofænomen kommer til Næstved

En ny type biograf, der indtil nu har været forbeholdt københavnerne, er rykket til Næstved. Her slås dørene op for det nyeste inden for radiolytning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1904 har danskerne kendt biograferne som værende steder for filmfremvisning. I over 110 år har man kunne sidde i det mørke, kompakte, teaterlignende rum og kunne nyde film i selskab med andre filmelskere.

Idéen om biografer som filmens hellige haller har den nyopståede podcast æra ændret på. Det er nemlig blevet tid til et nyt fænomen – radiobiografer.

Radiobiografer er opstået med tanken om, at radio ikke behøver være baggrundsstøj, men at det faktisk er god historie fortælling, som man bør sætte sig ned og lytte efter. Radio kan også nydes i tusmørke.

Radiopionerer fra Næstved

Martin Haupt fra Næstved Ungdomsskole startede i marts måned 2010, sammen med musiker og lydtekniker, Andreas Thybo Christensen, NæstvedungRadio.

NæstvedungRadio bliver drevet af unge mennesker, tilknyttet Næstved Ungdomsskole, og de har nu taget det næste skridt inden for radioens genfødsel sammen med ungdomsskolen.

De har bragt radiobiografen til Bio Næstved, og i et kulturelt samarbejde med Teatergruppen Talent-1 bringer de deres historier op, eller rettere ned, på et nyt plan.

For meningen med radiobiografen er, som sagt, at man tager tempoet ned. Tiden bliver givet til, at man i de bløde biografsæder kan sidde og lytte. 

Næstved Radiobiograf

Den 19. april klokken 19.30 skal Næstved Radiobiograf officielt have sin dåb, men allerede onsdag aften klokken 19 kan man opleve konceptet. Der skal høres eller genhøres programmet Nævers Stemme.

Radioprogrammet Nævers Stemme, som har sendt live fra en autocamper hver onsdag gennem januar og februar, har inviteret sine gæster og andre nysgerrige mennesker til et genlyt af deres programmer.

Om man møder op i aften eller til april er måske irrelevant. Hvad vigtigere er, at man giver sig hen til den gode lytteoplevelse.