Nyt job får direktør til at sige op

Direktør i DiBa Bank Flemming Jensen har fået nyt job - det er årsagen til at han siger sin stilling op kort tid efter, at banken nedjusterede forventningerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er hverken nye skeletter i skabet i Diba Bank eller skuffelse over ikke selv at blive tilbudt stillingen som fremtidig topchef, at Flemming Jensen fratræder som konstitueret administrerende direktør. Det siger han til RB-Børsen.

- Jeg er blevet tilbudt et nyt job som administrerende direktør i en anden virksomhed. Et tilbud jeg ikke kunne sige nej til, siger Flemming Jensen.

At den seneste tids finanskrise har fået skeletterne til at vælte ud af skabene i nogle pengeinstitutter, har ingen relevans i forhold til den konstituerede direktørs beslutning.

- Vi har offentliggjort en nedjustering. Og der er ikke noget i den nedjustering, som indikerer, at det (Diba Bank, red.) ikke er en sund og stærk virksomhed. Det har intet med den aktuelle situation at gøre overhovedet, siger Flemming Jensen og peger på, at han har haft valget mellem at bygge et nyt samarbejde op med en ny administrerende direktør eller at selv blive administrerende direktør i en anden virksomhed, siger Flemming Jensen til RB-Børsen.

Flemming Jensen vil ikke oplyse, hvilken virksomhed han skal lede fremover både af hensyn til kommunikationen i den ny virksomhed og af hensyn til Diba Bank.

Flemming Jensen sagde fredag sin stilling op og fratræder ved udgangen af marts. DiBa Bank kan endnu ikke oplyse noget om, hvordan det går med ansættelsen af ny direktør.

Opsigelsen kommer få uger efter at DiBa Bank skruede ned for forventningerne og nu venter et underskud på 20-25 millioner kroner i 2008. Ud over tab på udlån har Diba Bank også måtte foretage en nedskrivning på bankens nye hovedkontor, hvor ejendomsværdien nu er 15 millioner kroner mindre.

/ritzau/