¨

Nyt Holmegårds Glasværk på tegnebrættet

Foto: TV ØST

Næstved Kommune og Museum Østdanmark vil genrejse Holmegårds Glasværk. "Ny Holmegaard" skal være en fusion mellem kunsthåndværk-udstilling og eksperimentarium.

Projekt "Ny Holmegaard" er lige nu helt i startfasen. Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark er gået sammen for i første omgang at få formet en udviklingsstrategi for arbejdet. Og Realdania støtter samtidig processen økonomisk og er med til at undersøge, hvordan tankerne vil kunne realiseres.

Målet for et nyt Holmegaard er at få sat fokus på det historiske kunsthåndværk, der har fundet sted på området i Fensmark. Blandt andet er det en del af den nuværende plan at inddrage den såkaldte Holmegaards Glasprøvesamling, der består af 35.000 glasstande.

Men samtidig skal formidlingen have et nutidigt tilsnit og fungere som et slags eksperimentarium.

- Med Ny Holmegaard vil vi skabe et sted, hvor historieformidling, uddannelse, erhvervs- og lokalsamfundsudvikling går hånd i hånd. Store private aktører som Rosendahl og Kähler har ligesom danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner indgået partnerskabsaftaler med Ny Holmegaard. Sammen med dem vil vi skabe et sted, der løfter den danske og nordiske designtradition og sætter fokus på håndværket bag vores design, udtaler Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (Soc. Dem) i en pressemeddelelse.

Han understreger samtidig, at han ser arbejdet med at få lavet en strategi for projektet som et afgørende skridt i retning mod en realisering af "Ny Holmegaard". Et projekt, han mener vil have stor betydning for kommunen.

Glasværkets område i Fensmark har tidligere huset det, der blev kaldt "Holmegaard Park". Her kunne besøgende prøve kræfter med blandt andet glaspusteri og bolcheværksted. Holmegaard Park gik konkurs i 2012

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App