Nyt hjemmerøveri

Onsdag aften omkring klokken 22.30 blev der begået endnu et hjemmerøveri i regionen. Denne gang gik det ud over et ældre ægtepar i Rettestrup ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To maskerede røvere bankede onsdag omkring klokken 22.30 på døren hos det ældre ægtepar. Røverne slog den 78-årige mand  flere gange i hovedet med en genstand og fik fat i hans tegnebog, der indeholdt 1000 kroner.

 

Manden blev indlagt med skaderne, men er ikke alvorligt såret. Mandens kone blev ikke udsat for vold. Ifølge politiet er der tale om et groft hjemmerøveri.

-  Der er tale om et ældre ægtepar på 78 år, som opholder sig fredeligt på deres bopæl. Og som så bliver overfaldet på den her meget voldelige måde. Det er en alvorlig sag, siger Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Hele dagen har politiet arbejdet på at finde vidner, som kan føre til opklaring af hjemmerøveriet. Politiets signalement af de to røvere er sparsomt.

- De to røvere er maskeret med hætter, der er trukket op for hovederne. Der er tale om to yngre mænd i alderen 20-25 år, men der er ikke noget brugbart signalement af dem, siger Søren Ravn-Nielsen.

De to røvere stak formentligt af i en bil, men det er endnu uvist. Politiet efterlyser en ældre sort Mercedes, der er set i Rettestrup de seneste dage. Bilen kan have en sammenhæng med røveriet.

Hjemmerøveriet er det andet i regionen det seneste døgn. Tirsdag aften blev en 78-årig mand i Kirke Hyllinge udsat for et groft hjemmerøveri, men ifølge politiet er det ikke sandsynligt, at de er de samme røvere, der er på spil.

På trods af de to overfald i denne uge, så er ANTALLET af hjemmerøverier i år faktisk lavere end sidste år.

For præcis et år siden var der begået 28 hjemmerøverier i 2009 - det tal er i år nede på 23 i Midt- og Vestsjællands Politikreds.