Nyt egnsteater byder velkommen i Næstved

På årets første dag fik Næstved et nyt egnsteater. Dansk Rakkerpak hedder de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kulturhuset i Næstved dannede fredag eftermiddag rammen for den officielle velkomst af Dansk Rakkerpak teatertrup, der de næste 4 år har Grønnegades Kaserne Kulturscene som deres fast scene.

Dansk Rakkerpak har et mål: At Næstveds og omegns borgere skal kende deres nye teater.

Derfor har de uddelt 460 gratis billetter ud til weekendens forestillinger.

quote Vi vil gøre vores til, at alle Næstveds borgere kommer til at kende Dansk Rakkerpak

Niels Grønne, kunstnerisk leder i Dansk Rakkerpak

- Vi skal ud i hele kommunen, og det skal vi blandt med gadetater og ved at være repræsenteret i alle mulige sammenhænge. Vi vil gøre vores til, at alle Næstveds borgere kommer til at kende Dansk Rakkerpak, siger Niels Grønne, kunstnerisk leder i Dansk Rakkerpak.

Udvalgt blandt syv ansøgere

Dansk Rakkerpak blev blandt syv ansøgere valgt som Næstved nye egnsteater. Til den titel hører et budget på 2,5 milioner kroner årligt. Og forventningerne til teatertruppen er høje.

- Mine forventninger er store. Dansk Rakkerpak har jo en fortid, hvor de har været ude blandt borgerne, ude på vejene og gader og stræder. Vi glæder os rigtig meget til, at de kommer ud i hele vores store kommune og laver teater og møder alle vores borgere, siger Linda Frederiksen, formand for kulturudvalget i Næstved Kommune.

quote Vi glæder os rigtig meget til, at de kommer ud i hele vores store kommune og laver teater og møder alle vores borgere

Linda Frederiksen, formand for kulturudvalget i Næstved Kommune

Også teater for de små

Dansk Rakkerpak har i forbindelse med deres nye titel som egnsteater allieret sig med teatret Faster Cool, som har specialiseret sig i børneteater. Fusionen sker for at Dansk Rakkerpak også kan nå de små teatergængere.

I weekenden spiller Dansk Rakkerpak "Psycho - Street Cut". Baseret på Alfred Hitchcocks "Psycho". Dog i en mere uhøjtidelig og børnevenlig udgave. De helt små kan opleve forestillingen "Hønens første æg".

Hvis man ikke nåede at få gratis billetter til denne weekend, kan man den første lørdag i vinterferien møde teatrets skøre strømere i Næstveds bymidte og Sankt Jørgens Parks butikscenter.