Nykjærs motor gik i stykker under VM-løb

I går deltog Michel Nykjær fra Næstved i verdensmesterskabet for standardbiler i Tjekkiet, men under løbet døde motoren i hans Seat Leon TDI pludselig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michel Nykjær var på vej mod et fornemt resultat i søndagens to løb til WTCC, verdensmesterskabet for standardbiler, i Brno i Tjekkiet, da motoren i hans Seat Leon TDI pludselig døde.

Efter at have kørt sig frem til en syvendeplads i første løb, skulle danskeren som følge af det omvendte startsystem for de otte bedste starte som nr. 2 i andet løb. Han kom af sted på tredjepladsen efter de urørlige BMW-kørere Andy Priaulx og Colin Turkington, men foran den regerende verdensmester Gabriele Tarquini, der også kører Seat Leon, da hans motor efter knapt en omgang pludselig døde.

- I første løb kørte jeg mig fire pladser frem til sjettepladsen, hvor jeg havde en løbslang duel med den tidligere verdensmester Andy Priaulx. Og i andet løb, hvor jeg lå treer, sluttede det hele, inden der var gået en omgang, på grund af elektrisk defekt i dieselpumpen, siger Michel Nykjær.

I WTCC Rookie Challenge for nye deltagere gik Michel Nykjær glip af værdifulde point på grund af motorskaden, men han holder dog tredjepladsen.

Ønsker man sig en autentisk fartoplevelse, så stiller Michel Nykjær i den kommende weekend op i Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken i København. Her bliver der kørt penge ind for "Race for Riget", hvor publikum kan købe racerture med kendte kørere, og hele overskuddet vil går til Rigshospitalets afdeling for børn og unge.