Nykjær fint fra start

Michel Nykjær fra Næstved kørte sit første løb i VM for standardbiler søndag aften. Danskeren endte på en 10. plads i løbet, der blev kørt i Brasilien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaotiske vejrforhold i de to første løb i WTCC-serien i Curitiba, Brasilien, forvandlede et racerløb til et lotteri for kørerne. Nogle satsede alt og vandt eller tabte i regnvejret, Michel Nykjær valgte at spille sine kort fornuftigt.

Med en 12. plads i første løb og en 8. plads i andet løb har den Pole Position Denmark-sponserede dansker kørt sin Seat Leon TDI ind på en foreløbig tiendeplads i WTCC for sit spanske SUNRED-te

- Jeg er rigtig glad, det er første gang en dansker får så god en placering i WTCC. Mit nye team er meget tilfredse, men om lidt skal vi analysere på alle detaljerne," sagde Michel Nykjær fra pitten på Autódromo Internacional De Curitiba søndag aften.

- I første løb ramte min værste konkurrent Michelisz mit højre baghjul, så jeg røg af i første sving. Det kostede nogle placeringer. I andet løb var jeg godt kørende og lå i et felt på fire, der kæmpede om femtepladsen. Men til slut var mine dæk færdige, så jeg kunne ikke avancere yderligere," uddybede en tilfreds Michel Nykjær i Brasilien umiddelbart efter at være kørt ind på sin ottendeplads.

Med placeringen er Michel Nykjær også nummer ti i den samlede VM-stilling.

Næste løb i WTCC skulle have været i Mexico om en måned, men det forventes aflyst i morgen på grund af landets store interne uroligheder.