Nye kæmpevindmøller splitter politikere

En godkendelse af 3-4 store vindmøller ved Karrebæk splitter byrådet i Næstved. Møllerne kan ellers dække en fjerdedel af el-forbruget i hele kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skrevet af Odin Forfang.

Politikerne i Næstved er splittede i spørgsmålet om, de skal godkende 3-4 nye, store vindmøller nord for Karrebæk på Saltø Gods jorde.

Det skriver Sjællandske.

Det er Saltø Gods selv der vil opføre møllerne, der efter planen skal være 150 meter høje. De 3-4 møller skal erstatte de 3 eksisterende møller på Menstrup Bjerg.

Det er spørgsmålet om støj fra møllerne, der får nogle politikere til at sige nej til projektet. SF, Venstre og Enhedslisten kræver mere viden om konsekvenserne af vindmøllestøj, før de vil sige ja til projektet. Dansk Folkeparti siger blankt nej - og kun De Konservative og Socialdemokraterne er umiddelbart for projektret, der vil producere nok strøm til at dække en fjerdedel af al el-forbruget fra samtlige husstande i hele Næstved Kommune.

Planerne om at bygge de 150 meter høje vindmøller skal behandles af politikerne i kommunen på byrådsmødet den 28. oktober.