Nye byggeprojekter skyder op overalt i Næstved: - Der er absolut gang i den

I Næstved skyder det ene byggeprojekt op efter det andet. Sagsbehandlere i kommunen har langt flere byggeansøgninger på skrivebordet, end de plejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Næstved Kommune er der travlhed på byggepladserne. Her boomer det med nye byggeprojekter.

Byggeboomet kan også mærkes i byggesagsafdelingen i kommunen, hvor antallet af byggeansøgninger vil stige til flere end 1000 alene i år. Det er langt flere end normalt.

- Der er absolut gang i den, siger Jesper Møller, der er byggesagsbehandler i Næstved Kommune.

Det er dog langtfra kun i Næstved, de har travlt med at behandle byggeansøgninger. Også i resten af kommunerne på Vest- og Sydsjælland er der en stigning i antallet af byggeprojekter. Det viser en rundspørge, som TV ØST har foretaget.

Flere byggesager end tidligere

quote Vi har flere sager i år, end vi har haft de seneste år

Jesper Møller, byggesagsbehandler i Næstved Kommune

For hele 2017 var tallet af byggeansøgninger i Næstved Kommune på 897, hvor tallet i år forventes at blive mere end 1000 byggeansøgninger ved årets udgang.

- Vi har flere sager i år, end vi har haft de seneste år. Vi bygger mange almennyttige boliger og parcelhuse i år, hvilket vi ikke har gjort de seneste år, siger Jesper Møller.

Københavnerne kan få mere natur i Næstved

Kører man rundt i Næstved, er det tydeligt at se alle de mange nye boligprojekter - købe som leje - der er ved at blive bygget. I alt 13 nye projekter med 462 nye boliger.

Det kan byggesagsbehandlere godt forstå. Han bor selv i Næstved og er glad for den beslutning.

quote Jeg tror, at det i 2019 bliver som i år. Vi har mange nye lokalplaner undervejs, hvilket også afspejler byggerier og arbejde for os

Jesper Møller, byggesagsbehandler i Næstved Kommune

- Vi har skov og vand, og vi har et supergodt fritidsliv i Næstved. Det tror jeg også, københavnerne lægger mærke til, siger Jesper Møller.

- Jeg tror, at det i 2019 bliver som i år. Vi har mange nye lokalplaner undervejs, hvilket også afspejler byggerier og arbejde for os i byggesagskontoret.

Digitaliseringen gør sagsbehandlingen nemmere

Digitaliseringen har gjort det nemmere for borgerne at få behandlet deres sager. Ellers ville de simpelthen ikke kunne nå at få dem færdigbehandlet indenfor de 30 dage.

- Det betyder en meget lettere sagsgang for os. Det betyder jo også, at vi har fuldstændig styr på registreringen af vores sager, og hvor lang tid vi er om at sagsbehandle.

Digitaliseringen har også gjort hverdagen nemmere for byggesagsbehandleren. Nu er alle de oplysninger, han skal bruge blot et enkelt klik væk.

- For to år siden skulle vi rende op i vores arkiv oppe i tagetagen og hente hver eneste sagsmappe ned for at kunne se, hvad der var givet tilladelse til. Det er meget nemmere at se det hele på skærmen.