Ny kritik af Næstved Kommune

Ifølge metroXpress blev kommunen allerede i sommerferien advaret om, at noget var galt på institutionen Projekthuset Løjetvej. Men kommunen undersøgte ikke advarslerne fra en tidligere medarbejder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sidste uge konkluderede Næstved Kommune i sin egen redegørelse, at kommunen ikke har været vidende om problemer på institutionen. Men det er ikke rigtigt, viser avisens research.

Allerede den 9. juli skriver en tidligere medarbejder til kommunens personalechef, at han kan dokumentere druk, trusler og overgreb på de unge, der er anbragt på institutionen. Kort efter svarer personalechefen, at han 'ikke er interesseret i yderligere dialog og beskyldninger mod institutionen'. Det viser to e-mails, metroXpress er kommet i besiddelse af.

- Det virker, som om kommunen er gået i panik og bare siger, at den ikke vidste noget om problemerne. Det er meget problematisk, når det viser sig at være usandt. Især fordi offentlige myndigheder har et særligt ansvar, som bør tages langt mere seriøst, siger Johannes Andersen, der er lektor i samfundsvidenskab ved Aalborg Universitet og ekspert i offentlig forvaltning.

Lektoren kalder det 'stærkt problematisk', at Næstved Kommune ikke tidligere har undersøgt sagen den til bunds. Kommunens børne- og kulturchef afviser kritikken.

- Der er helt klare regler for, hvornår og hvordan man skal indberette sådan nogle ting, som den tidligere ansatte beskriver. Det skal ske med det samme og ikke efter flere måneder, når der verserer en personalesag, siger Per B. Christensen til metroXpress.

Næstved Kommune skal nu uddybe sine forklaringer i en ny redegørelse til Velfærdsministeriet, der er gået ind i sagen.