Ny form for hundesport

Som de første i landet har Næstved fået en såkaldt Lure Coursing-bane. En hundesport, der er en form for simuleret harejagt på en indhegnet bane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For den lokale afdeling af Dansk Terrier Klub var søndag en helt speciel dag.

Her ankom den nye såkaldte Lure Coursing-bane nemlig fra Holland.

- Det har nærmest været nedtælling her den sidste uge, og alle har været fuldstændig på stikkerne, så folk er jo virkelig glade, siger næstformand for den lokale afdeling af klubben, Dorthe Skovborg.

Bane er længe ventet

Det er den første bane af sin slags i Danmark, og for hundeejerne i Næstved har det længe været et stort ønske.

- Jeg synes, det er fantastisk, det er noget, der aktiverer hundene rigtigt meget, og de får virkelig det der jagtinstinkt op i sig, som terrier nu har, så det er super, siger Ole Nielsen, som sammen med hunden Eila deltager i dagens træning.

Øvelse gør mester

Det er første gang flere af hundene skal prøve kræfter med den nye sportsdiciplin.

Hundene skal jagte et hareskind, som er sat på en snor og kan skifte tempo og retning for på den måde at efterligne en rigtig harejagt.

For nogle af hundene går det som en leg, mens andre hunde har lidt sværere ved helt at finde ud af, hvad det egentlig går ud på.

Men dommen fra hundeejerne er klar. 

- Jeg synes, det lå lige til mig det her og Eila sådan noget med Lure Coursing, så det kommer vi til at dyrke rigtigt meget, fastslår Ole Nielsen.

Der bliver rig mulighed for at forbedre færdighederne, for sommeren igennem er der flere ugentlige træninger på programmet.

Der vil også blive afholdt konkurrencer i dicplinen. Den første finder sted den 4. juli på hundenes dag.