Ny cykelsti svømmer i vand

Regnvand ligger i store pytter på en nyanlagt cykelsti mellem Sandved og Fuglebjerg ved Næstved. Det er til stor gene for cyklisterne. Nu griber kommunen ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cyklisterne må løfte fødderne godt op under sig, når de cykler gennem de mange vandpytter på den nyanlagte cykelsti langs Sandvedvej.

- Det er simpelthen for ringe, siger Poul Jensen fra Sandved, som ofte cykler ind til Fuglebjerg.

Frosne vandpytter kan være til fare

De seneste dages regnvejr har givet vandpytter mange steder i Danmark, men på den nyanlagte cykelsti mellem de to byer mellem Næstved og Slagelse er vandpytterne ekstra mange, og flere af dem er usædvanligt store.

- Hvad nu, hvis der kommer frost? De kan jo ikke salte alt det der væk. Det kan ikke lade sig gøre, mener Poul Jensen.

Det er et entreprenørfirma, der har anlagt cykelstien for Næstved Kommune. Den har kostet kommunen 13 millioner kroner, og stien blev indviet i oktober.

- Man kan ikke andet end sige, at det er mange millioner for at køre i et vandbad, siger Poul Jensens svoger, Egon Sørensen fra Førslev udenfor Fuglebjerg.

Hos Næstved Kommune erkender de, at cykelstien ikke burde se ud, som den gør lige nu.

Kommune erkender problem

- Det beklager jeg, og det burde vi have skredet ind overfor noget før, siger Anders Gedde Petersen, som er ingeniør i Center for Trafik i Næstved Kommune.

Problemet er, at der er lagt dræn ned imellem cykelsti og vejbane. De dræn burde på nuværende tidpunkt fungere og lede regnvandet væk, men det er altså ikke sket.

Derfor skal der nu sættes flere brønde ned, som kan sluge noget af regnvandet.

Vandet skal væk i næste uge

- Mandag morgen har jeg et møde med entreprenøren, som går i gang med det samme med at lave de her brønde, siger Anders Gedde Petersen til TV2 ØST.

Så hvornår tror du, vandet er væk fra cykelstien?

- Ja, i løbet af næste uge. Vi håber selvfølgelig, det sker, inden fristen sætter ind.

Udbedringen af cykelstien vil ifølge ingeniøren komme til at koste under 100.000 kr.

Om det er Næstved Kommune eller entreprenøren, der kommer til at betale, finder parterne formentlig ud af på et møde mandag.