Ny bank-fidus: Snupper dine penge uden at få lov

En medarbejder i Max Bank i Næstved har ulovligt flyttet en kundes NemKonto fra en anden bank og over til Max Bank uden kundens tilladelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På den måde bevarede banken muligheden for at kunne afvikle kundens gæld ved at modregne i de penge, kunden fik udbetalt fra det offentlige i form af børnepenge eller tilbagebetalt skat. Det skriver Sjællandske.

Finanstilsynet vurderer, at tiltaget er ganske udbredt i bankverdenen i forsøget på at kradse penge hjem fra skyldnere- og har givet Max Bank en næse.

Banken skal nemlig have kundens tilladelse ifølge Lov om finansiel virksomhed.

- En medarbejder i en bank skal ikke opføre sig som politibetjent, siger kontorchef i Finanstilsynet, Annette Bjaaland Andersen til Sjællandske.

Tilsynet har jævnligt sager som den fra Næstved.

- Vi har måttet give mange påtaler omkring det her. Det tyder på, at der bliver spekuleret i, hvor man har sine konti henne. Og det tyder på, at bankerne overskrider grænsen for, hvad der er lovligt at gøre. Uanset hvilken grund en kunde har til at flytte sin konto, så må banken ikke flytte den tilbage uden kundens samtykke, erklærer Annette Bjaaland Andersen.