¨

Nu klapper alt – skibe kan igen passere kanalen ved Græshoppebroen

Klapbroen kunne ikke åbne, fordi to kanter stødte på hinanden. Nu har man hugget et mindre stykke af betonkanten på tilslutningsfaget på Enø-siden, så broklappen kan løfte sig igen. (Arkivfoto). Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Broklappen er fikset, så den kan løfte sig, som den skal. Nu kan skibe derfor igen få lov at sejle igennem kanalen ved Græshoppebroen.

Søndag kort før midnat åbnede Græshoppebroen mellem Enø og Karrebæksminde for bilister efter fire ugers lukning – men skibene måtte have lidt ekstra tålmodighed.

Det viste sig nemlig, at selve klapbroen ikke kunne åbne som planlagt søndag, fordi der var to kanter, der stødte mod hinanden.

Nu er problemet løst, og skibe kan fra tirsdag igen lette anker og sejle gennem kanalen, oplyser Næstved Kommune på kommunens Facebook-side:

Der er blevet hugget et mindre stykke af betonkanten på tilslutningsfaget på Enø-siden. Det betyder, at broklappen nu kan åbne. Den videre reparation vil kunne udføres uden at lukke broen for kørende trafik.

Bilister skulle ikke vente

Græshoppebroen har været lukket for bilister i fire uger, fordi den over 80 år gamle bro skulle renoveres. Nu er brodækket af stål og fiberplast blevet skrottet til fordel for et nyt af træ - og alt stål og beton er blevet sandblæst og malet.

Den er lækker at køre på nu. Det var forfærdeligt før. Nu er det helt lydløst

Poul Jakobsen fra Longshave

Arbejdet skulle have været helt afsluttet søndag, men dén plan blev forpurret af broklappen, der ikke kunne løfte sig. Næstved Kommune valgte dog alligevel at åbne broen planmæssigt for den kørende trafik.

- Vi ville rigtig gerne åbne for biltrafikken så hurtigt som muligt, og vi ville ikke vente til dette problem var løst. Biltrafikken betyder meget for dem, der bor her – og også for erhvervslivet, sagde Torben Danielsen, der er centerchef i Trafik og Ejendomme i Næstved Kommune, til TV2 ØST mandag.

Nu skal kommunens rådgiver og entreprenør på opgaven i samråd finde frem til en permanent løsning omkring den afhuggede betonkant.

Glade borgere

Mens Græshoppebroen har været under renovering har biltrafikken til og fra de 1200 sommerhuse og med omkring 500 fastboende på øen været afbrudt, og borgerne har kun kunnet krydse broen til fods.

Borgerne er derfor glade for, at de nu har fået broen tilbage i en ny og forbedret version.

- Den er lækker at køre på nu. Det var forfærdeligt før. Nu er det helt lydløst - uden bump eller noget. Det har været ventetiden værd, siger Poul Jakobsen fra Longshave.

Også Anjo Lecdecker fra Mogenstrup havde set frem til, at man kunne få lov at krydse broen i bil igen.

- Det er virkelig dejligt, at den er åbnet igen. Det er dejligt, at vi kan køre og ikke skal gå. Og det bumper slet ikke så meget mere. Det er helt jævnt, når vi kører over, fortæller hun.

Video: Borgerne på Enø er begejstrede for den nye bro

01:00

Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App