Nu kan du snart købe toiletpapir døgnet rundt

Fra 1. november kan du handle ind 24 timer i døgnet, hvis du altså bor i Næstved eller Nykøbing Falster. Netto fordobler antallet butikker, der aldrig har lukket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Netto fordobler antallet af døgnåbne butikker, efter at forsøgsbutikkerne i de største byer har været en succes. Nu satser man på de mindre byer i landet.

De første døgnåbne nettobutikker åbnede på forsøgsbasis for knap to år siden i København og Aarhus. Fra 1. november fordobles antallet og strækker sig til mindre byer som Solrød, Næstved, Vejle, Roskilde og Nykøbing Falster.

Og det vil få betydning for, hvordan man driver supermarkeder i fremtidens Danmark, mener Dorte Wimmer, der er ekspert i forbrugeradfærd og detailhandel.

- Jeg tror, at de her fleksible åbningstider vil blive det nye normale om nogle år. Ligesom den gang butikkerne begyndte at holde åbent om søndagen. Det er jo det nye normale nu, siger hun.

Lukkeloven har ændret markedet

Siden lukkeloven, der lagde beslag på butikkers åbningstider, blev afskaffet i 2012, har markedet ændret sig meget, mener Dorte Wimmer.

Nu er det muligt at købe vaskepulver, toiletpapir og andre dagligvarer 24 timer i døgnet.

Det gør det lettere for en masse mennesker, at få hverdagen til at løbe rundt, mener Dorte Wimmer. Ifølge hende er det et kundesegment, der længe har været overset.

      /ritzau/