¨

Nu er det afgjort - skole i Holme-Olstrup skal lukke

Foto: Ida Valsted - TV ØST

Et flertal i byrådet i Næstved Kommune har netop vedtaget, at skolen i Holme-Olstrup skal lukke.

Et stort flertal har besluttet, at skolen i Holme-Olstrup skal lukke til sommer næste år.

Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre og Venstre stemte for – med undtagelse af Otte Poulsen (V), der stemte imod.

Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten stemte imod forslaget.

Dermed har 24 stemt for, og syv har vendt tomlen ned.

Planen med skolen i Holme-Olstrup er, at eleverne skal flyttes til afdelingen i Toksværd med en fælles overbygning i Fensmark.

Det ærgrer mig rigtig meget på borgernes vegne. Både ude i lokalområdet, men også hele Næstved Kommune

Anette Brix (K)

- Jeg synes, det er herligt. 24 stemmer i byrådet er nu enige om, hvordan skolestrukturen skal se ud. Det lover godt for fremtiden. Nu kan vi koncentrere os om det indholdsmæssige på skolerne, siger Lars Hoppe Søe (R), der er formand for børne- og skoleudvalget i kommunen.

Skarpe bemærkninger

Der fløj skarpe bemærkninger hen over bordene i byrådssalen, da skolelukningen blev drøftet til byrådsmødet.  

Du svarede igen til de Konservative ved at kalde dem "sognerådspolitikere". Er det måden at snakke på?

- Jeg synes, det var nødvendigt. Jeg synes ikke, det er sagligt, det der foregik fra Konservatives side. Vi har brugt meget tid på at evaluere de skoler, og der er ikke elever til to skoler derude. Uanset hvor meget man snakker og betvivler de undersøgelser og tal, der ligger, så har vi nu mulighed for at skabe én god skole med de elever, der skal til. Så det her er den rigtige beslutning, siger Lars Hoppe Søe.

Det er heller ingen hemmelighed, at den konservative Anette Brix var skuffet over beslutningen.

- Det ærgrer mig rigtig meget på borgernes vegne. Både ude i lokalområdet, men også hele Næstved Kommune, siger Anette Brix.

K: - Det giver ikke mening

I bliver beskyldt af formanden for udvalget for at føre sognerådspolitik. Du bor ude i området, så kan I ikke se længere end jeres egen næsetip?

- Jo, det kan vi godt, lyder det fra Anette Brix.

- Nu er det sådan, at jeg bor derude, har faktisk også gået i skole derude, og jeg kender området rigtig godt. Jeg kan se, at der bliver bygget, vi får motorvej lige om lidt forhåbentligt, det er en af de tre stationsbyer i Næstved Kommune, så det er et lokalområde i udvikling. Så det giver ikke nogen mening.

- De lukker ned for deres land

Men det var ikke kun politikere, der var uenige. Søren Peter Foldberg, som er en del af aktivitetsgruppen, der har kastet sig ind i kampen for bevarelsen af skolen i Holme-Olstrup, mener, at det er hele Næstved byråd, der fører sognerådspolitik.

- De vil ikke udvikling. De lukker Næstved ned. De lukker ned for deres land. De hæmmer vores muligheder for udvikling i Næstved Kommune. Det er simpelthen sognerådspolitik af værste slags, man tænker ikke stort. Man har ingen ambitioner for tingene, lyder det fra Søren Peter Foldberg.

Hvad er det, I vil gøre nu?

- Ja, vi synker spyttet. Og man kan jo kun tænke over, hvorfor Næstved ikke vil videre? Hvad sker der egentlig for dem? Jeg kan slet ikke forestille mig det. Jeg skal synke spyttet meget stille og roligt. Det er jo ikke Holme-Olstrup, det drejer sig om. Det er om landet. Det er en udvikling i Næstved Kommune, siger Søren Peter Foldberg.

Skolen i Holme Olstrup lukker i sommeren 2019, mens afdeling Uglebro på Kobberbakkeskolen lukker senest i 2020.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App