¨

Nu er den ikoniske blå M-bro væk

Sådan så den ikoniske M-bro ud, der stod henover Østre Ringvej, inden den blev revet ned i weekenden i Næstved. Foto: Google streetview

I weekenden fik den ikoniske gangbro - nemlig M-broen i Næstved dødsstødet, da kommunen rev den ned. Et midlertidigt lyskryds er sat op, mens politikerne overvejer en ny løsning.

Den var blå, lavet af stål og skolebørnenes sikre vej over den trafikerede Østre Ringvej i Næstved.

Men nu er den væk.

Den karakteristiske gangbro - den såkaldte M-bro i Næstved blev i weekenden revet ned, da den var i så dårlig stand, at den ikke levede op til sikkerhedskravene.

Det var en forkert beslutning. Man skulle have opsat en ny bro lige med det samme. For når man bruger det næste års tid og ser tiden an, så er pengene måske væk

Søren Revsbæk (V), formand i Teknisk Udvalg

Tilbage står der kun resterne af rampen, mens kommunen har opsat et midlertidigt fodgængerfelt.

Brugt af skolebørn

Lige siden de tidlige 1990ere er gangbroen blevet brugt af fodgængere og skoleelever, der krydsede broen over til Ellebækskolens afdeling Kildemark.

Men selvom den blå ikoniske stålbro kun er små 25 år gammel, har det siden 2016 stået klart, at broens stand ikke var god nok.

Vil have en ny betonbro 

Tilbage i april i år besluttede et flertal i Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, at broen skulle fjernes. Til gengæld stemte fem ud af udvalgets syv medlemmer for, at der blev opsat en ny betonbro. 

  Foto: Linette Bach

Læs også Byrådet skal tage stilling: En ny M-bro eller et fodgængerfelt?

Det anslås at en ny betonbro koster omkring 12 millioner kroner at anlægge.

Dog blev forslaget stemt ned i byrådet, da et flertal i juni stemte for, at man lavede en forøgsordning med et lysreguleret fodgængerfelt istedet for broen.

Den beslutning var formanden for Teknisk Udvalg, Søren Revsbæk (V), ikke tilfreds med.

- Det var en forkert beslutning. Man skulle have opsat en ny bro lige med det samme. For når man bruger det næste års tid og ser tiden an, så er pengene måske væk, siger Søren Revsbæk. 

Tager stilling til ny bro om et år

Ifølge Søren Revsbæk har byrådet valgt forsøgsordningen med fodgængerfeltet blandt andet, fordi man håber, at den nye Ring Syd kan bringe noget af den høje trafik væk fra Østre Ringvej.

Læs også Bro tæt på kollaps: Skolebørn får fodgængerfelt i stedet

Ring Syd åbner efter planen i oktober. Men Søren Revsbæk frygter stadig for de mindste fodgængeres trafiksikkerhed.

- Der er mange skolebørn i 0. til 4. klasse, der får en dårligere trafiksikkerhed på vej til skole, når de ikke kan gå over fodgængerbroen, og det er ikke acceptabelt, siger Søren Revsbæk.

Efter et år skal politikerne beslutte, om en ny fodgængerbro skal opsættes eller om forsøgsordningen med lyskrydset fungerer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App