¨

Ni biler brændt af ved ældreboliger

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Næstved ramt af endnu en nattebrand. Denne gang tæt på ældreboliger. Branden er formentlig påsat. Ingen personer er kommet til skade.

Kraftig brand og eksplosioner i Næstved

Beboerne på Piet Heins Vej i Næstved blev i nat vækket af en kraftig brand og eksplosioner. Klokken 02.41 modtog politiet en anmeldelse om brand i en carport med ni private personbiler.

-Alle ni biler brændte kraftigt og der opstod eksplosioner på grund af brændstoffet i bilerne, siger Søren Østervig, vagtchef, Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi.

- Jeg kiggede ud af vinduet og så et kæmpe bål. Og så hørte jeg flere høje brag, siger Ulla Schiøtz, der som en af beboerne i kvarteret mistede sin bil ved branden.

Alle biler og carporten brændte ned til grunden.

Brand ved ældreboliger – ingen tilskadekomne

Carporten ligger på samme adresse som nogle ældreboliger. Trods den voldsomme brand, kom ingen personer til skade ved branden.

- Branden var så kraftig at ruderne sprang i de nærliggende rækkehuse, siger Søren Østervig, vagtchef.

Påsat brand, formoder politiet

Næstved har på det seneste været hærget af en række påsatte brande, så politiet går ud fra, at denne brand også kan være påsat.

- Med den fortid i Næstved i de seneste uger formoder vi, at branden er påsat, siger Søren Østervig, vagtchef.

Politiet skal nu undersøge sagen nærmere og søger i den forbindelse vidner. Desuden opruster lokalpolitiet i indsatsen for at fange gerningsmændene.

- Vi har intensiveret vores patruljer sådan, at de kigger særligt efter alt, hvad der er mistænkelig af den slags. Og så har vi en efterforskning kørende, som skulle hjælpe os med at komme tættere på en gerningsmand, siger Vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen.

Bekymrede ældre - udsat for påsat brand før

For et år siden brændte et fælleshus i forbindelse med ældreboligerne. Dengang var det en påsat brand, så nattens brand skaber fornyet bekymring blandt beboerne.

- Det er utroligt, at man skal udsættes for det igen. Det kan jo blive farligt. Det hele kan jo brande ned, siger Ulla Schiøtz, der dog ikke lader sig skræmme væk fra sin bolig:

- Nej, jeg bliver boende. Jeg er jyde, og vi jyder er ikke så nemme at skræmme, siger hun.

02:27 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App