¨

Næstveds borgmester jubler over kommende motorvej

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune Foto: TV ØST

Carsten Rasmussen (S) glæder sig over, at motorvejen mellem Næstved og Rønnede er med i regeringen og Dansk Folkepartis trafikudspil.

Både politikere, erhvervsdrivende og lokale pendlere har i flere år kæmpet for en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Jeg er en glad mand i dag, selvom det er lidt gråvejr

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

I dag rykkede den drøm nærmere. På et pressemøde onsdag klokken 10.00 præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti nemlig sin infrastrukturaftale til en værdi af 112,7 milliarder kroner, og her har de valgt at afsætte penge til en motorvejsforbindelse på Rute 54.

Hovedvejen mellem Næstved og Rønnede er meget trafikeret, og den store infrastrukturplan afslører, at byggeriet af motorvejen begynder i 2024 - såfremt der fortsat er flertal for udspillet efter det kommende folketingsvalg.

- Det er rigtig positivt, og jeg er en glad mand i dag, selvom det er lidt gråvejr. Nu er vi på listen over kommende infrastrukturprojekter – i hvert fald i deres udspil, så kommer den her motorvej, som har været ønsket rigtig, rigtig længe mellem Rønnede og Næstved. Det er rigtig glædeligt, siger Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune.

- Jeg har lov til at være optimistisk

Men motorvejen står der først fra 2024, så der er nogle år endnu. Hvad siger du til det?

- Jamen, det er rigtigt, at vi godt kunne have ønsket os, at man var gået i gang i denne valgperiode, og nu bliver det heller ikke i næste valgperiode. Det bliver først efter næste valgperiode, at maskinerne går i gang. Nu skal der forhandles, og jeg har lov til at være optimistisk. Måske kan vi rykke et år eller to frem. Bare ikke vi rykker længere tilbage, så er jeg godt tilfreds, svarer Carsten Rasmussen.

Man kan også se det her som et valgkampsudspil. Hvordan ser du på det?

- Det ser jeg som en stor mulighed, både når de store blå partier, Dansk Folkeparti og socialdemokraterne har det med i deres udspil. Så vil det være et af de projekter, der vil komme med, når de laver det endelige trafikudspil og et forlig i Folketinget, hvor næsten alle partier traditionelt plejer at være med. Der er jeg rimelig optimistisk, så jeg håber ikke, at den kommer længere ud end 2024, siger Carsten Rasmussen.

På disse strækninger vil regeringen og Dansk Folkeparti lave motorveje og udbygge flere landeveje. Foto: Nick Abildgaard - TV ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App