Næstved Zoo er gået konkurs

Næstved Zoo er gået konkurs med en gæld på omkring seks millioner kroner, men drives nu videre af den tidligere ejers kone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selskabet Næstved Zoo A/S blev erklæret konkurs den 28. maj ved Skifteretten i Næstved. Der skriver Sjællandske i dag.

Ifølge Sjællandske så endte gælden på omkring seks millioner kroner. Vækstfonden har cirka tre millioner kroner til gode, Nodea har en million og andre kreditorer har til sammen omkring to millioner kroner i klemme.

Peter Bo Rasmussen, der er den tidligere ejer, siger til Sjællandske, at det er beklageligt, at der er nogle som kommer til at miste penge, men der intet komme efter for kreditorerne.

Peter Bo Rasmussen stiftede Næstved Zoo den 1. december 2006,og det har været svært at få økonomien til at hænge sammen.

De første par år blev der brugt to millioner kroner på at indkøbe dyr til haven. Der blev også brugt næsten syv millioner kroner i bygninger og anlæg, som PBR Ejendomme ejede. Men i februar 2010 gik PBR Ejendomme A/S konkurs, og der stod det klart, at de andre selskaber i Næstved Zoo også ville gå samme vej.

Den 22. marts blev Næstved Zoo overtaget af Anita Scheuermann, der er Peter Bo Rasmussens samlever og Nadja Helver Larsen. Så selvom Næstved Zoo er gået konkurs, er der stadig åbent i den zoologiske have på Ålestokvej.