¨

Næstved vil lukke fem børnehaver

Foto: TV ØST

Faldende børnetal får nu Næstved Kommune til at ville lukke fem børnehaver.

Næstved Kommune står overfor lukning af fem børnehaver. En af dem er Børnehaven Svalen syd for Næstved.

- Det har jeg det rigitg dårligt med. Det bryder jeg mig ikke om, siger Karsten Lykkebo, der er far til Jonas, der går i børnehaven.

Årsagen er, at børnetallet i kommunen falder. Siden 2009 er antallet af børn mellem 0 og 5 år faldet med 900. Derfor føler Kommunen sig nødsaget til at lukke nogle af instiutionerne.

- Situationen er den, at børneantallet er faldet de seneste år og er faktisk faldet temmelig drastisk. Det gør, at vi er nødt til at prøve at få lidt mere ud af bygningerne. Vi prøver at kigge på, hvor mange huse vi egentlig bruger til børnepasning, og så lukke dem der ikke er brug for, siger Johnni Helt, der er chef for dagtilbud i Næstved Kommune. 

Alligevel er forældrerne på Svalen dog ikke enige i lukningen.

- Vi mener der så mange kvaliteter her i Svalen, så de (red. Næstved Kommune) skyder sig selv i foden, hvis ikke de bibeholder de kvaliteter, vi har, siger Karsten Lykkebo.

Kommunen forsikrer dog, at de ikke vil lade det gå ud over børnene, hvis de skal skifte institution.

- Vi vil prøve sammen med ledelserne af institutionerne at se på, hvordan vi kan flytte børnene i kammeratskabgrupper og måske flytte nogle faste medarbejdere med. Så er det måske i virkeligheden ikke børnene, der oplever det voldsomme skift, siger Johnni Helt.

Forslaget om at lukke børnehaverne er nu sendt til høring og drøftes endeligt i børneudvalget den 13. april.

Forældrerne i Børnehaven Svalen vil desuden på torsdag holde møde for at drøfte situationen. 

De øvrige børnehaver, der står til at lukke eller lægges sammen med en anden børnehave i kommunen, er Nøddehegnet, Lagunen, Tromlehuset, Hasselvang og Mogenstrup.

02:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App