Næstved Sygehus: Vi har aldrig haft så mange fødsler

Der er babyboom på Næstved Sygehus. Aldrig før er over 200 børn blevet født på blot én måned. Det skete så i juli måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal løbes hurtigt på fødegangen på Næstved Sygehus i disse måneder. Aldrig før er der blevet født så mange børn.

- Vi har aldrig haft så travlt på Næstved Sygehus, som vi har haft i juli måned. August og september ser næsten lige så travle ud, siger ledende chefjordemoder på Næstved Sygehus Ellen Tobiassen.

I 2014 blev der født 145 børn i juli måned på Næstved Sygehus. I 2015 var tallet 175, men i år er det helt oppe på 204 fødsler. Det svarer til en stigning på 41 procent.

Ekstra mandskab kaldt ind

På grund af de mange fødsler i disse sommermåneder har Ellen Tobiassen været nødt til at kalde flere folk på arbejde.

- I juli måned har vi faktisk lavet et ekstra vagtlag både på fødegangen døgnet rundt og et ekstra vagtlag på barselsgangen i dagtiden, siger Ellen Tobiassen.

Men selvom fødeafdelingen har ekstra travlt i øjeblikket, skal man som nybagt forælder ikke være nervøs for at få den hjælp, man har behov for. Allerede mange måneder før har Ellen Tobiassen lagt en plan.

- Når vi nu ved det i så god tid, så gør vi alt, hvad vi kan, for at lægge en plan, som gør, at alle har en jordemoder, en sygeplejerske og en læge, når de har brug for det, siger Ellen Tobiassen.

Det er svært at sige, hvad der er årsagen til de mange ekstra fødsler, men det ser ud til, at tendensen fortsætter.

- Januar bliver næsten lige så travl som juli, og det er sjældent. Gad vide om danskerne er ved at få nogle flere børn, siger Ellen Tobiassen.

Ellen Tobiassen regner med, at der i 2016 vil blive født i alt 2000 børn på Næstved Sygehus.

På landsplan forventes tallet af ramme 60.000. Alene i juni, juli og august forventes det, at 16.200 børn vil blive født. Det er 1200 flere end sidste år. Det viser en undersøgelse fra Politiken Research.