Næstved Sygehus fortsætter med tidlige hjemmeophold

Siden 2015 har familier med for tidligt fødte børn på Næstved Sygehus kommet på tidligt hjemmeophold. En ordning som Næstved Sygehus har modtaget kritik for efter dødsfald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går rettede Jeanette Christenskjold  en skarp kritik mod neonatalafdelingen på Næstved Sygehus.
Hendes lille barnebarn døde kun to dage efter, at hun kom hjem på en såkaldt tidligt hjemmeophold
Den lille pige var født 11 uger for tidligt, og hun var smittet med MRSA. Og farmoren mener, at det lille barn blev udskrevet alt for tidligt. 

Ordningen med tidligt hjemmeophold betyder, at familien kommer hjem, mens barnet fortsat får sondemad. 

- Ordningen er valgfri, og vi forbereder familien minimun en uge, før de bliver sendt hjem. På den måde sikrer vi, at forældrene er velinformeret og oplært i alle handlinger i forbindelse med hjemsendelsen, fortæller Hristo Stanchev, ledende overlæge på neonatalafdelingen på Næstved Sygehus.

Han fortæller samtidig, at Næstved Sygehus tilbyder tidligt hjemmeophold, fordi der er god evidens for, at det er det bedste for familien. 

Tidligt hjemmeophold giver ro

I 2016 var 408 familier indlagt på neonatalafdelingen på Næstved Sygehus. Ud af dem valgte 48 familier tidligt hjemmeophold.

En af de familier der benyttede sig af tidligt hjemmeophold var familien Kalstad/Karsbo fra Haslev. I september fik de datteren Elivira, der blev født i uge 29 i graviditeten. Ved fødslen vejede hun 1 kg.

- Vi klarede alt selv på sygehuset. Vi gav hende selv sondemad  og kunne selv lægge sonde. Vi så det som en god mulighed for at komme hjem i vores vante rammer. Vi følte os klar og godt rustet, fortæller Mads Kalstad.

Ingen alvorlige komplikationer

Næstved Sygehus fortæller, at de aldrig har oplevet alvorlige komplikationer ved ordningen tidligt hjemmeophold, men at dødsfaldet af den lille pige for nyligt gav anledning til at gennemgå procedurerne igen.

- Det er altid tragisk, når et lille barn dør. Vi ved ikke hvorfor. Vi har gennemgået vores nuværende og gældende retningslinjer ved ordningen, og vi kan konstatere, at ordningen fungerer udmærket, og at der ikke er behov for nogle ændringer, slutter Hristo Stanchev.

Tidligt hjemmeophold betyder at barnet har en åben indlæggelse på neonatalafsnittet. Familien er inde på afdelingen cirka to gange om ugen til blandt andet vægtkontrol og justering af madplan.