¨

Næstved Sygehus efter skybrud: Sådan er vi ramt

Thomas Nordquist Jensen fra Næstved Sygehus mener, at de dyre scannere i kælderen har overlevet oversvømmelserne på sygehuset tirsdag. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Mange patienter fra Næstved Sygehus har tirsdag og onsdag fået aflyst behandlinger eller undersøgelser på Næstved Sygehus, efter sygehuset tirsdag blev ramt af oversvømmelse.

Patienter i fysioterapi i ambulant behandling, øjenpatienter og blandt andet kræftpatienter vil blive påvirket som en følge af oversvømmelserne på Næstved Sygehus tirsdag.

Som en direkte følge af oversvømmelserne fået deres behandlingstider ændret. Disse patienter har fået direkte besked, siger Thomas Nordquist Jensen,

Thomas Nordquist Jensen, driftschef, Næstved Sygehus

Det oplyser sygehusets driftschef tirsdag eftermiddag til TV2 ØST.

- Som en direkte følge af oversvømmelserne fået deres behandlingstider ændret. Disse patienter har fået direkte besked, siger Thomas Nordquist Jensen, der er driftschef på sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse. Han har ikke noget samlet overblik over antallet af patienter men oplyser, at det især er ambulante patienter, der oplever at få deres tider ændret.

Info til patienter og pårørende:

  • Nuklearmedicinskmedicinsk afdeling og afdelingen for ambulant fysioterapi-behandling er lukket i morgen onsdag. Men øjenambulatoriet er åbent.
     
  • Hvis man er i tvivl om, hvorvidt man skal møde op til en aftale på Næstved Sygehus de næste par dage, så kan man kontakte Næstved Sygehus eller de afdelinger, man er blevet indkaldt til. Telefonnummeret står i indkaldelsen. Læs mere her

Vand væltede op af kloaken

Sygehuset blev ramt af oversvømmelserne under skybruddet tirsdag formiddag, hvor vandet væltede op fra kloakkerne i sygehusets kælder. Sygehusets egne pumper startede straks op men kunne ikke følge med indstrømningen af vand. Derfor måtte brandvæsenet og siden Beredskabsstyrelsen kaldes til stedet for at pumpe vand væk.

  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

- Der stod mellem fem og ti centimeter vand i hele kælderen, da det var værst. Mest alvorligt er det i Nuklearmedicinsk skannerafsnit, hvor det følsomme udstyr som en CT-scanner og en PET-scanner er opstillet. Det er nu i højere grad fugten og ikke det indtrængende vand, som vi her er bekymrede for her. Derfor skal maskinerne onsdag tjekkes grundigt igennem, før de kan tages i brug igen, siger Thomas Nordquist Jensen. Han oplyser dog ikke, at maskinerne har taget skade som en følge af oversvømmelserne.

Alt skal desinficeres

  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Han oplyser, at hospitalet efter at have pumpet vandet væk nu er gået i gang med en omfattende indsats med at tørre, rengøre og desinficere alt.

- Det er et stort arbejde, men vi regner, at vi er færdig med arbejdet enten natten til onsdag eller onsdag, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App