Næstved slår Horsens efter vildt drama i pokalfinalen

Team Fog Næstved vinder pokalfinale i basketball i sidste sekund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kampen blev spillet i Forum Horsens, hvor Team Fog Næstved i hvid skulle spille pokalfinalen mod de forsvarende danske mestre fra Horsens.  Og det blev en ualmindelig tæt kamp. 

Næstved vandt over Horsens med en 81-80-sejr, der blev sikret i sidste sekund på straffekast.

Det er første gang i klubbens historie, at Næstved er dansk pokalmester.

Med en scoring på straffekast med 0,8 sekunder tilbage sikrede Philip Nolan sejren til sjællænderne. Nolan havde allerede brændt et straffekast, og yderligere en misser ville have givet forlænget spilletid.

- Jeg er meget glad for at blive en del af historien. Og ellers er jeg bare tom for ord, siger Næstveds pokalhelt til TV2 Sport.

Har tidligere tabt to pokalfinaler

Med tre minutter tilbage førte favoritterne fra Horsens med ti point og var godt på vej mod titlen. Næstved udlignede med få sekunder tilbage. Efterfølgende nåede Horsens at smide bolden væk og lave fejl, så Næstved kunne sikre sig sejren. 

Tidligere har Næstved tabt to pokalfinaler. Horsens IC har vundet tre pokalfinaler, men må sande, at det for andet år i træk blev til et nederlag i finalen.

Efter første quarter førte gæsterne fra Sjælland med 21-18, men føringen kunne have været større, hvis det ikke var for en spektakulær trepointsscoring.

I sidste sekund af første quarter lykkedes Horsens' Lawrence Alexander nemlig med at sende bolden i kurven fra egen banehalvdel. Først i slutningen af tredje quarter fik Horsens momentum, da holdet gik fra 51-54 til 58-54. Siden voksede forspringet til ti point i fjerde quarter, før Næstved satte gang i sit vilde comeback.