¨

Næstved satser på lynaktivering

Foto: TV ØST

Næste år skal alle kontanthjælpsmodtagere i Næstved Kommune aktiveres inden for 48 timer. Kommunen er en af den første i landet, der indfører det.

Feje gader, vedligeholde fodboldbaner eller ordne have. Aktiveringsmulighederne er mange i Næstved Kommune, og fra og med 1. januar 2013, bliver det hurtigere end før scenariet for mange af dem, der ryger på kontanthjælp.

Tiden gør det sværere
Mange kommuner har straksaktivering af unge under 30 år. Men Næstved Kommune vil som en af de første kommune i landet sende alle kontanthjælpsmodtagere i aktivering inden for senest 48 timer. 

- Undersøgelser peger på, at jo længere tid, man går hjemme uden at lave noget, jo sværere bliver det at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Linda Frederiksen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Næstved Kommune.

- Mens du går på kontanthjælp, går du ud og gør nytte for samfundet. Det kan være at komme en tur i skoven og samle affald, få repareret ødelagte bænke eller feje gader, siger Linda Frederiksen, der samtidig understreger, at aktiveringstilbuddet også kan være et kursus i for eksempel jobsøgning.

Ikke på dagsordenen
TV2 Øst har i dag lavet en rundringning til fem andre kommuner i regionen. Herfra lyder det mere eller mindre samstemmende, at man ikke umiddelbart har planer om at følge Næstveds eksempel, selvom initiativet er interessant.

- Vi er ikke afvisende over for ideen om at straksaktivere den del af kontanthjælpsmodtagerne, som er over 30 år, og som er parate til arbejdsmarkedet. Men det er ikke noget, vi på nuværende tidspunkt har på dagsordenen, siger Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune.

Koster for meget
I Lolland Kommune er meldingen næsten den samme.

- Hvis vi kunne, så ville meget gerne indføre straksaktivering for den del af kontanthjælpsmodtagerne som er over 30 år. Men vores økonomi umuliggør det på nuværende tidspunkt, forklarer Torben Hansen (SF), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kalundborg.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App