Næstved satser på kæmpe arrangementer

DGI-landsstævnet og DM i Skills er begge begivenheder, som tiltrækker flere tusinde mennesker. Nu vil Næstved Kommune lægge billet ind på dem begge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en succes med VM i håndbold har Næstved Kommune fået store drømme om at være værtsby ved to andre kæmpe begivenheder. De har nu lagt billet ind på DM i Skills i 2019 og DGI Landsstævnet i 2021. Begge er arrangementer, som kræver meget af værtsbyen.

Der skal kordineres, hvordan flere tusinde mennesker kan komme til og fra byen, få mad, drikke, overnatning og meget mere - uden problemer.

Det er Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (Soc.dem.), dog fortrøstningsfuld omkring. Han mener, de gode erfaringer, de har fået fra VM i håndbold, kan være nyttige i forberedelserne til disse begivenheder.

- Alle sagde ved VM i håndbold, at det ville blive et stort trafikkaos, men det viste sig, at det kunne lade sig gøre at afvikle VM uden trafikkaos, den erfaring har vi med os, siger han til TV ØST.

- Man skal bruge mange frivillige for at få det hele til at gå op, og dem har vi. Og vi vil gerne holde dem i gang med flere arrangementer, så man ikke skal starte forfra med at skabe en stor frivilligbase, tilføjer han.

Flere gode grunde

Carsten Rasmussen mener, at de to kæmpe arrangementer skal komme til Næstved af flere årsager.

DM i Skills er godt, fordi de mange unge mennesker i regionen har godt af at se, hvilke uddannelser der byder sig udover konditor og frisør. De skal også gerne have øjnene op for eksempelvis tømrer-, maler- og andre erhvervsuddannelser.

DGI Landsstævnet er en lidt anden sag. Her var det DGI Storstrøm, som gerne ville have stævnet til området, og de spurgte derfor kommunen, om de ville indsende en ansøgning til arrangementet.

- De har spurgt os, og vi har sagt ja til at sende en ansøgning. Vi vil jo gerne være med til at brande byen og regionen. Vi vil bygge videre på ideen om en gang hvert andet år at have en stort stævne i Næstved, siger Carsten Rasmussen til TV ØST.

Også positivt for erhvervslivet

Han er desuden overbevist om, at det får en stor gavnlig effekt for erhvervslivet i Næstved, da begivenhederne kan være med til at give virksomhederne en stolthed over at ligge i kommunen.

- De kommer til at ligge i en kommune, der bliver omtalt meget i pressen, og som får stor opmærksomhed. Det kan smitte af på dem, siger han.

Desuden vil de nærliggende byer også få gavn af arrangementerne, mener borgmesteren fra Næstved. Han siger, at eksempelvis Ringsted og Vordingborg kommer til at aftage en del af hotelgæsterne, da der ikke er nok hoteller i Næstved.

Dermed vil restaurations- og hotelbranchen i nabobyerne også nyde godt af Næstveds værtskab.

Gode chancer

Carsten Rasmussen tror, at der er gode chancer for, at både DGI Landsstævnet og DM i Skills kommer til byen.

- Der er 99 % chance for, at DM i Skills kommer til Næstved i 2019. Vi er allerede blevet godkendt, og der mangler kun den endelige kontrakt, siger han.

DM i Skills kræver minimum 18.000 kvadratmeter plads, og Næstved har kapaciteten, siger borgmesteren, der også gør det klart, at kommunen har været i dialog om værtskabet med Skills Denmark de sidste tre år.

DGI Landsstævnet er en lidt anden sag. Der er indtil videre fire kommuner inklusiv Næstved, der har meldt sin interesse for stævnet. Derfor mener Carsten Rasmussen, at deres chancer er lige så gode som enhver af de andre kommuner – altså 25 %.

- Medmindre det er et plus for os, at stævnet ikke har været afholdt i det sydlige Sjælland, og DGI derfor mener, det kunne være sjovt at prøve det, siger han.

Sidst DGI Landsstævnet blev afholdt i vores del af landet var i 2009, hvor lidt over 20.000 idrætsudøvere kunne give den gas i Holbæk. I 1981 blev det afholdt i Slagelse, hvor 18.000 deltog.

 

 

Om de to arrangementer