¨

Næstved ruster sig til influenza-epidemi

En krisestab i Næstved kommune er nu i gang med at forberede kommunens ansatte på en eventuel influenza A-epidemi.

Næstved er een af de kommuner, der nu følger Sundhedsstyrelsens anbefaling om at etablere en såkalt krisestab. Baggrunden er muligheden for en epidemi med den såkaldte Influenza A eller H1N1. Denne influenza  er en ny virus, der på kort tid er blevet udbredt til det meste af verden.

I langt de fleste tilfælde giver den nye influenza milde symptomer, der er overstået efter få dage. Alligevel er det vigtigt at begrænse smitten.

Næstveds krisestab har borgmester Henning Jensen i spidsen.

- På nuværende tidspunkt er der ingen grund til bekymring, men vi ønsker naturligvis at være godt forberedt på en eventuel influenza-epidemi. Via beredskabsgruppen er vi i dialog med kommunens mange institutionsledere og forsøger hele tiden at være på forkant, så vi kan begrænse smitten mest muligt.

Information i denne fase er vigtig, og i denne uge bliver kommunens mange ansatte informeret om Sundhedsstyrelsens råd og anbefalinger samt vigtigheden af systematisk og grundig hygiejne.

Fakta om Influenza A

 

Symptomerne er de samme som ved traditionel influenza - det vil sige pludselig opstået feber, ondt i halsen, hoste og muskelsmerter. Diarré kan også forekomme.

Sundhedsstyrelsen anbefaler:

• Vask hænder ofte. Influenzavirus sætter sig let på hænderne og spreder sig via håndtryk og overflader som dørhåndtag. Vask derfor ofte hænderne med sæbe.

• Host eller nys i ærmet. Influenza smitter gennem virus i små dråber fra hoste, nys og lignende. Dæk derfor mund og næse når du hoster eller nyser. Brug et en-gangs-lommetørklæde eller dit ærme i stedet for din hånd.

• Bliv hjemme, hvis du er syg. Influenza spreder sig let på skoler, arbejdspladser og i institutioner. Kontakt lægen pr. telefon i stedet for at møde op i venteværelset.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App