Næstved-MF'er lægger sig fladt ned efter ophidset tv-interview

Folketingsmedlem Magnus Heunicke (S) fortryder inderligt sin præstation i DR-programmet 'Detektor', hvor han skulle forsvare sin formand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er da ikke rigtigt, hvad du siger!

Bølgerne gik højt, da Magnus Heunicke forleden deltog i DR2-programmet 'Detektor', der løb over skærmen torsdag aften.

Men efter at have summet over interviewet og senere set det på tv, satte Magnus Heunicke sig fredag formiddag til tasterne, og så blev tonen ellers en hel anden.

'Jeg vil skynde mig at indrømme: Var en ringe og underskudsagtig præstation af mig,' indledte han en længere serie af tweets, hvor han tager sin 'store del af skylden' for, at interviewet blev, som det blev.

quote Siger du til mig, at du ikke har forberedt dig nok til at læse på det her?

Magnus Heunicke (S), MF

Stod på mål for S-formand

Faktatjekker-programmet havde spottet en udtalelse fra Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, der havde fortalt om en dansk kommune med et kontroversielt spareforslag:

- Jeg hørte om en kommune, hvor man var blevet bedt om at spare på ældreområdet – igen (…) Det éneste forslag, de kunne finde frem, det er: Dem, der ikke selv kan komme ud af sengen, kun skal ud af sengen én gang om dagen nu, sagde Mette Frederiksen ifølge DR.

quote <em>Vil du svare på mit spørgsmål?</em>

Mette Vibe Utzon, vært på 'Detektor'

Mette Frederiksen sendte i sit sted sin kommunal- og velfærdsordfører, Magnus Heunicke, for at svare på, hvad den udtalelse byggede på. Heunicke er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds og stiller op i Næstved, som han sammen med sin familie flyttede fra i 2016.

Drejede sig om Vordingborg Kommune

Interviewet med 'Detektor'-vært Mette Vibe Utzon begyndte stille for Magnus Heunicke, der indledte med at fortælle, at han var blevet sendt, fordi det var ham, der havde fortalt Mette Frederiksen om forslaget - og at den indtil da unavngivne kommune er Vordingborg Kommune.

Men herfra begyndte det at gå skævt for S-politikeren.

For 'Detektor's research havde vist, at forslaget - modsat hvad Mette Frederiksen lod forstå - ikke var Vordingborg Kommunes eneste spareforslag.

Der var nemlig i alt fem forslag - og dermed fire, som Mette Frederiksen enten ikke var bevidst om eller havde ignoreret.

- Vil du svare på mit spørgsmål?

Men den udlægning ville Magnus Heunicke ikke gå med på, og der gik ikke længe, før han hævede stemmen og protesterede mod spørgsmålene fra vært Mette Vibe Utzon:

Utzon: - De her fem punkter får du til ét, og det er det, du har sagt til din formand? Er det det, du siger?

Heunicke: - Siger du til mig, at du ikke har forberedt dig nok til at læse på det her?

Utzon: - 1, 2, 3, 4, 5 bliver til ét. (Heunicke afbryder) Vil du svare på mit spørgsmål?

Heunicke: - Vil du svare på mit?

Utzon: - Jeg vil gerne have, at du svarer på mit spørgsmål først. De her fem punkter bliver til ét; det er det, du siger til Mette Frederiksen, og det er derfor, hun siger ét. Det er noget, hun har fra dig. Ét spareforslag.

Heunicke: - Vi kan jo ikke have et interview, hvis du ikke har forberedt dig ordentligt.

Herfra fulgte en længere udveksling, hvor Magnus Heunicke stadig ikke ville acceptere præmissen for spørgsmålene. Interviewet endte i en mere rolig tone, hvor Heunicke dog stadig ikke ville gå med på Mette Vibe Utzons præmis.

Siden fulgte altså en beklagelse, som du kan læse i sin helhed herunder.

Se indslaget herunder: