Næstved Kommune i modvind på Facebook over nyt it-system

Næstved Kommune kom tirsdag ud for stærk modvind på Facebook, da deres nye bookingsystem til kommunes dagtilbud valgte at gå i baglås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune kom tirsdag ud for stærk kuling, da deres nye bookingsystem til kommunes dagtilbud valgte at gå i baglås. 

Systemet, som hedder NemBørn, bruges i andre kommuner med succes, men al begyndelse skal åbenbart være svær. I hvert fald, hvis man hedder Næstved Kommune. 

Tirsdag morgen skrev Næstved Kommune på Facebook: 

Og det affødte altså stærke udtalelser fra forældre, som for længst havde skrevet deres børn op til en plads i daginstitution og nu mener, at de mister pladsen. 

Tidligere var man ikke nummer et

Jonni Helt, teamleder i Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune, udtrykker beklagelse over forløbet. Men han forklarer samtidig, at forældrene tidligere heller ikke kunne være sikre på at få en plads, selv om de måske stod som nummer et i køen. 

- Det gamle system var bygget op om en garantiventeliste, hvor børnene havde førsteprioritet til en plads. Ventelisten var for søskende og børn uden en plads i daginstitution, siger Jonni Helt. 

Dernæst var der ventelisten for børn på områdets venteliste. Det vil sige børn, som skal overflyttes fra et dagtilbud til et andet på grund af alder. Og sidst, men ikke mindst, en tredje prioritering, nemlig børn på venteliste til et bestemt dagtilbud og som ikke er omfattet af garantilisten. 

Altså var man heller ikke tidligere sikret at være nummer et i køen, selv om forældrene måske troede det. 

I det nye system booker forældre selv plads. Har man brug for en plads fra 1. maj 2017, så viser systemet, hvor der er ledige pladser. Har ens barn en plads til et dagtilbud inden 1. april 2017, så gælder den plads stadig.