Næstved Kommune har succes med sundhedstilbud

I næste måned starter Næstved Kommune for tredje gang et livsstilsændrings kursus for deres medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kurset har så stor succes, at der er dobbelt så mange tilmeldte, som der er plads til. Det er et tilbud, der bliver givet til både svært overvægtige og undervægtige ansatte.

-Det er en kæmpe succes, holdet er desværre bare ikke stort nok til, at alle kan deltage i denne omgang, siger sundhedskonsulent Kasper Arnskov.

Til kurset er det også tilknyttet en psykolog, som skal tage sig af den mentale udvikling, men sundhedskonsulenten tager sig af det fysiske.

-Vi tager dem med ned i et supermarked og lærer dem, hvordan de skal handle ind. Vi ser på, hvilke handlinger de gør forkert, og hvad de kan gøre i stedet for. Vi giver dem nogle sunde alternativer, i stedet for de usunde ting som mange af os danskere faktisk spiser, siger sundhedskonsulent Kasper Arnskov.

Hos Hjerteforeningen ser man med positive øjne på Næstved Kommunes tiltag, og ifølge Helle Balle skulle mange virksomheder følge i Næstved Kommunes fodspor.

-Grundlæggende tror jeg faktisk, at virksomhederne har de bedste intentioner, men der er jo krise, og det gør, at mange virksomheder takker nej til de sundhedstilbud, vi kan tilbyde dem, siger Helle Balle der er Regionsleder i Hjerteforeningen.